Kort en hevig: The Kik in Metropool

The Kik en De Sp aties brengen energie en fun op het podium

door: Anne-Marie Kok. ,

Op 23 februari stond in Metropool de DWDD-huisband in het redelijk gevulde Paradijs. Lekkere Nederbeat in de sfeervolle kleine zaal van Metropool. De Sp aties hadden de eer het publiek op te mogen warmen en slaagden daar meer dan uitstekend in.

Eerst De Sp aties, snoeihard ingezet! Dat werd gedurende de vijftien (!) nummers van het voorprogramma niet veel anders. De ene na de andere song van twee minuten of minder werd er met groot enthousiasme ingeknald. Deze mannen weten hoe ze het publiek moeten vermaken. De zanger leek op een zoon van Mick Jagger on speed, dezelfde manier van bewegen, maar dan nog rapper. En de drummer en gitarist deden daar maar weinig voor onder. Veel slechte grappen tussendoor, maar wat geeft het… topentertainment!

Na zoveel opwarmgeweld lag er een lastige taak voor de hoofdact van de avond, The Kik. Hoe vervolg je zo’n energiek optreden? De Rotterdammers bleken er hun hand niet voor om te draaien. Moesten ze het eerste nummer nog een beetje op gang komen, daarna had zanger Dave von Raven de zaal al voor zich gewonnen. Hij babbelde vrolijk over een leuk bandje dat hij kende, The Beegees. Daar zou hij wel even een poplesje over geven. Maar gelukkig speelden ze gauw weer verder. Met zijn lekkere Rotterdamse accent bewees hij al snel dat het een prima keuze was om volledig Nederlandstalig te gaan. Je kunt je nauwelijks nog voorstellen dat deze band, die is voortgekomen uit The Madd, The Spades en Mark & The Spies, in het Engels is begonnen.

Het kan natuurlijk niemand ontgaan zijn dat The Kik dit jaar de huisband was van De Wereld Draait Door. Daar omlijsten ze iedere maand het nieuws met passende songs, vaak met humor of een twist. Omdat het ze best veel tijd kostte om steeds weer die liedjes in te studeren, brachten ze deze ook maar in hun tour. Dan was het in ieder geval het oefenen nog waard geweest! Dus werd het publiek getracteerd op een DWDD-medley, afgesloten met een vogeltjesdans op (stukgeslagen) tamboerijn.

Na ruim een uur was het alweer gedaan. Kort maar hevig. Gelukkig kwam er nog een korte toegift, maar toch was het jammer dat er niet de hele avond doorgeswingd kon worden. The Kik zette een energiek optreden neer, maar een tweede album met nieuw materiaal zou het verlangen naar meer songs een langer langer optreden kunnen vervullen