Weekagenda week 27

Ben Caplan, Popsecret, Shopping Sunday, Quintus Popschool

Tekst: Redactie Enschede / Foto: Archief, Willem Stolk. ,

De zomer komt er eindelijk aan. Dit weekend zijn er zomerse temperaturen voorspeld. Wat is er fijner dan dit weer te combineren met fijne muziek? Check hier welke concerten je deze week in Overijssel kan bezoeken.

Pop Secret
Waar: Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli 2013, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat? Gratis
Waarom: Pop Secret is de nieuwe, muzikale talentenjacht van de regio Enschede. Al weken gaan onze scouts de oefenruimtes, concertzalen en festivals af om het kaf van het koren te scheiden. Gezocht wordt naar bands en acts van niveau die een stap hoger willen. Dit talent is ingedeeld in vier categorieën, van singer-songwriter tot stevige rock; alles komt voorbij! Dit toptalent is gratis te checken op 5 en 6 juli 2013 tijdens de voorrondes in Poppodium Atak. Een professionele jury stuurt per genre één act door naar de zinderende finale op 11 oktober voor maar liefst 1000 man publiek in de grote zaal van het Wilminktheater. Met onder andere Mercy Flush en The Interns.

Ben Caplan
Waar: Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Vrijdag 5 juli, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: 14 euro, studenten: 12 euro
Waarom: Vorig jaar was Ben Caplan al een keer te bewonderen in het café van Het Burgerweeshuis en daar hebben de bezoekers van die avond hele goede herinneringen aan. Hij heeft een robuuste, raspende strot en een brullend charisma. Pas 25 jaar oud, maar een stem zó doorrookt en met whiskey gesmeerd dat je je afvraagt wanneer hij er dan mee begonnen is. Van folky ballades tot stampende klezmer met jazz-invloeden, gebracht met een saloonachtige poëtische rauwheid. Je kunt hem scharen onder de afdeling markante figuren, waar je later nog veel meer van gaat horen.

Shopping Sunday: Audio Adam
Waar: Atak Café, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Zondag 7 juli, zaal open 15:30 uur, aanvang 16:00 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets!
Waarom: Shopping Sunday is het nieuwe initiatief in het Atak Café op de koopzondagmiddag van Enschede. Het Atak Café is vanaf 15:30 uur open. Tijdens Shopping Sunday kun je kennis maken met nieuw muzikaal talent uit heel Nederland en omdat het koopzondag is kun je hier ook vandaag jouw tickets scoren voor de komende concerten in Atak, met standaard €3,00 korting op de normale prijs*… Natuurlijk mag je ook gewoon even langskomen om met een drankje bij te komen de middag winkelen in Enschede. De entree voor deze activiteit is gratis. Als dat geen reden is om even naar binnen te lopen…

* met uitzondering op kaarten voor het seizoensoffensief of de X-it Phoenix. 

Quintus Popschool
Waar:
't Ukien, Kampen
Wanneer: Donderdag 4 juli, zaal open 19:00 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom: Afgelopen jaar hebben verschillende bands zich gevormd op de Popschool van Quintus. Onder begeleiding van een ervaren bandcoach hebben de jongeren op de Popschool geleerd hoe ze het maximale uit hun band kunnen halen. Deze bands zullen zich vanavond presenteren in 't Ukien. De zaal gaat om 19:00 uur open en is gratis toegankelijk.