Weekagenda week 24

De Slag om Summersquare, The Information, Jack Parrow, Tweakbird

Tekst: Redactie Enschede / Foto: Archief, Tineke Klamer. ,

De festivals nemen langzaamaan de zomer over, de optredens en concerten worden minder. Zo is er dit weekend het jaarlijkse terugkerende Pinkpop met diverse artiesten. Er is echter natuurlijk nog steeds genoeg te bezoeken in het oosten wat betreft concerten. Lees hier welke optredens we deze week op een rij hebben gezet.

The Information
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Woensdag 12 juni, aanvang: 20:30 uur
Wat kost dat? Gratis
Waarom: Na twee ep’s werd het tijd voor een album vond de band, en die kwam er dan ook begin dit jaar. Het album draagt de naam ‘Sounds Of The Backwoods’ dat verwijst naar Rouveen, waar drie van de vier bandleden zijn opgegroeid. Nu het album klaar is, laat de band het graag aan iedereen horen. Deze avond staan ze gratis (!!) in het Burgerweeshuis in Deventer.

De Slag om Summersquare
Waar: Jupiler Stage, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 14 juni, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom: Op 7 september 2013 zal de 14e editie van het Summer Square Festival plaatsvinden op het Bataafse Kamp terrein. Op het festival staat een keur aan grote namen maar daarnaast biedt het festival al sinds jaar en dag een podium aan opkomend talent. Summer Square heeft zich ontwikkeld tot een mini-Noorderslag: ieder jaar kun je begin september een staalkaart verwachten met de beste bands en solisten uit de Oost-Nederlandse popscene. Acts die zich het afgelopen jaar hebben bewezen tijdens Kickstart concerten en optredens bij onze collega’s in den lande, winnaars van wedstrijden waarmee Summer Square samenwerkt, acts die opvielen tijdens The Greatest Show On Earth en regionale acts die aan de vooravond staan van een nationale doorbraak. En dat zijn en worden er steeds meer!

Jack Parrow
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 14 juni, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 12,50 euro
Waarom: Twee jaar geleden was het volle bak met Jack en zijn band, en met een oogverblindende drumster was de roep om een drumsolo in Metropool nog nooit zo groot. Even je geheugen opfrissen?

Tweak Bird
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Zondag 16 juni, zaal open 19:00 uur, aanvang 19:30 uur
Wat kost dat?: 10 euro, studenten/CJP: 8 euro
Waarom: Caleb en Ashton Bird zijn twee broers uit Illinois die samen het vliegende rockmonster Tweak Bird vormen. Deze psychedelische rockers kwamen na hun EP ‘Reservations’ (2008) en hun titelloze debuutalbum (2010) dit jaar met de EP ‘Undercover Crops’ waarop zeven nieuwe tracks te vinden zijn. Hun sound verkent diepten van zware, vooruitstrevende, psychedelische stonerrock. Maar Tweak Bird is geen moeilijk-doen-om-het-moeilijk-doen. Verre van dat. Tweak Bird is een nietsontziend brok geweld dat zich met wiskundige precisie van je sokken groove’t. Voor liefhebbers van Karma To Burn, Torche, Motorpsycho en Kyuss.