Weekagenda week 23

Meschiya Lake & The Little Horns, Slayer, Open Mic Night, Rock College, Full Color Festival

Tekst: Redactie Enschede / Foto: Archief, Willem Stolk. ,

Deze week belooft veel zon en veel goede live-muziek. Er zijn in het oosten onder andere optredens te checken van Slayer en Meschiya Lake. In het weekend is er het Full Color Festival in Kampen waarbij de zon en muziek en nog veel meer andere festiviteiten elkaar mogen ontmoeten.

Meschiya Lake & The Little Big Horns
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Woensdag 5 juni, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat? VVK: 8 euro, deurverkoop: 10 euro
Waarom: Meschiya Lake & The Little Big Horns staan garant voor een avondje swingend vertier. Neem een charismatische zangeres die ooit in het circus optrad als glas- en insectenvreter én vuurdanseres, een bezielde begeleidingsband die van geen ophouden weet en een koffer vol jazznummers uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw, zet die wilde bende op een podium en je krijgt gegarandeerd een spektakel van de eerste orde. Met haar krachtige stem en bad-ass attitude zwengelde ze eigenhandig de algehele revival van de ‘lindyhop’ dansscene aan. Minstens zo vintage als Pokey LaFarge en C.W. Stoneking, maar wellicht met net iets meer swing en ‘joie de vivre’
 

Slayer + Dead Head
Waar: Muziekcentrum Enschede
Wanneer: Donderdag 6 juni, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 49 euro, deurverkoop: 53 euro
Waarom: Slayer is een Amerikaanse Thrash metalband dat wereldwijd doorbrak met het album ‘Reign in Blood’ (wat door velen nog steeds wordt gezien als absolute thrash metal klassieker). De band werd onlangs bevestigd voor het inmiddels uitverkochte Lowlands en komt ook naar het Muziekcentrum in Enschede. Slayer is uitgegroeid tot één van de ‘Big Four’. Metallica, Anthrax en Megadeth maken dit kwartet compleet. Een metal grootheid komt naar Enschede! Het voorprogramma wordt verzorgd door Dead Head.

Twents Songschrijvers Gilde: Open Mic Night
Waar: Theatercafé, Universiteit Twente, Enschede
Wanneer: Donderdag 6 juni, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Atak café en het Twents Songschrijvers Gilde presenteren… de Open Mic Night @ De Campus. In Twente en omstreken barst het van het singer-songwritertalent. Op deze avond kunnen de talenten zichzelf laten zien en andere talenten juist weer ontdekken. Een uniek kijkje in de keuken voor de toeschouwer, een unieke mogelijkheid voor liedjesschrijvers. Vanavond is het tijd voor de eerste Open Mic Night van dit seizoen! De Open Mic vindt plaats in het Theatercafé op de Universiteit Twente.

Rock College
Waar: Concertzaal, Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Donderdag 6 juni, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 5 euro
Waarom: Vanuit haar stage heeft Burgerweeshuisvrijwilliger Janneke Plekenpol het concept Rock College opgezet. 50 bekende hits die het gezicht van de rock bepaalden, in een show gebracht door bekende Deventer muzikanten en een aantal Special Guests! In anderhalf uur komt de gehele muziekgeschiedenis langs. Van Queen naar U2 en van The Beatles naar The Stones!

Full Color Festival
Waar: Stadspark De Wijde Blik, Kampen
Wanneer: Zaterdag 8 juni, vanaf 12:00 uur
Wat kost dat?: Gratis!
Waarom: Het Full Color Festival is al sinds 1996 een begrip in Kampen. Een intiem en gezellig feest dat georganiseerd wordt door verschillende instanties die diverse culturen willen samenbrengen en mensen letterlijk en figuurlijk willen laten proeven van de schoonheid van alle culturen die Kampen huisvest. Eten, drinken en veel muziek voor jong en oud. De eerste editie vond plaats in jongerencentrum 't Ukien, maar inmiddels is het festival al een aantal jaren te vinden in stadspark De Wijde Blik. Een multicultureel festijn van, voor en door vele Kampenaren.