Roos Blufpand wint Rabotheater Open Podium

Slot van Theehuizentour bij Simon Lévelt

door: Karin Spanjersberg. ,

Singer-songwriter Roos Blufpand heeft de finale van het Rabotheater Open Podium Twente 2013 gewonnen. De jury vond haar de beste van alle dertien acts. Roos is momenteel bezig met haar Theehuizentour. Deze sluit zij op zondag 9 juni af met een optreden bij de theewinkel van Simon Lévelt in Enschede.

Oorspronkelijk zouden in het Rabotheater tien finalisten strijden om de hoofdprijs van 2500 euro. Uiteindelijk mochten er dertien meedoen. "Omdat het niveau dit jaar zo hoog was", vertelt Roos Blufpand. "Dat vond ik zelf ook en ik had dan ook niet verwacht dat wij zouden winnen. Het is wel appels met peren vergelijken. Muziek en kunst, daar zouden eigenlijk geen wedstrijden in moeten zijn. Maar het leek ons leuk om mee te doen en het was ook supergaaf om op zo’n groot podium te spelen."

Album
Tijdens de Theehuizentour wordt de thee geschonken die Roos zelf samengesteld heeft, een melange met de naam ‘Kopje Rust’. Je zou zeggen dat deze thee Roos zelf ook wel van pas zou komen bij zo’n spannende finale. "We waren allemaal erg zenuwachtig. Ik heb van tevoren dan ook echt een rustmoment gepakt. Nee, niet met een kopje thee", lacht Roos. "De zaal zat helemaal vol. We hebben twee liedjes gespeeld, ‘Mama’ en ‘Blauw’. Licht en geluid waren top en het ging erg goed. Het hielp dat ik van tevoren het publiek al had gezien." Met het gewonnen bedrag gaat Roos haar album opnemen. "Daar hadden we al plannen voor, dus die prijs komt heel goed uit. Deze zomer wil ik nog een aantal liedjes gaan schrijven en ondertussen gaan we uitzoeken met wie we willen gaan opnemen."

Simon Lévelt
De Theehuizentour telt nog vier optredens, waaronder twee uitgestelde data. De officiële afsluiting vindt aanstaande zondag 9 juni plaats."‘Die avond spelen we exclusief in de winkel van Simon Lévelt in Enschede", vertelt Roos. "Daar is het idee voor mijn Theehuizentour ontstaan. Esken Lammertink, de eigenaar van deze winkel, heeft mij hier enorm bij geholpen. Ik kom elke week in de winkel om zakjes met mijn thee te vullen. Hij noemt mij de huismuzikant en ik noem hem mijn theebuddy. Het is wel het hoogtepunt van mijn tour om daar af te sluiten." Op de website van Roos Blufpand staat hoe je voor dit optreden kunt reserveren. Een kaartje kost 10 euro.