Pedro Pico Pop rules!

Afwisselende muziek, kunst en meer gekkigheid op een sfeervolle locatie

door: Tineke Klamer. ,

Pedro Pico Pop, een festival volgepakt met afwisselende muziek, kunst en gekkigheid op een verlaten fabrieksterrein in Raalte. Lekker uit je dak op bandjes als Traumahelikopter en John Coffey, fietshockeyen of dansen met je opblaaskrokodil in de Volt!Stage. Maar ook grote namen als Handsome Poets en Beef en met een echte Twentse afsluiter: Knarsetand!

Helaas kon ik niet de hele dag op het festival blijven, vandaar een verslag van een middagje Pedro Pico Pop. Volgepakt met lokaal talent zoals Willie Darktrousers, The Doots, The Interns, John Hill en Lucid Wave. Maar ook met upcoming band Soul Sister Dance Revolution en punk-reggae band Yaya the Cat. Een kort verslag.

Willie Darktrousers
Willie Darktrousers komt uit het pitoreske Friese dorpje Donkerbroek. Met een gitaar van zolder en een grote zwarte hoed op zingt hij als een soort Nostradamus onheilsfolk en rammelpop. Zijn teksten gaan over hondsdolle melkmannen, onheilspellende rampen en lugubere gebeurtenissen. Een tikje vreemd, maar toch wel lekker! Kijk ook eens op zijn website www.williedarktrousers.nl. Met recht de meest originele website die ik in tijden heb gezien.

The Doots
The Doots stonden al eens in de finale van Demo Duel op Radio 538. De band brengt lekkere “uit je dak” rock. En dat alles met het aanstekelijke charisma van frontman Jeffrey Hendriks. Helaas was het ten tijde van het optreden van The Doots nog niet zo druk in de zaal. Jammer, de band had meer publiek verdiend. Pakkend!

The Interns
Het gaat goed met The Interns uit Almelo. De laatste maanden speelden ze ontzettend veel gigs en ze wonnen onder andere de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. Dit is te horen. De band zelf en hun performance zijn de laatste tijd ontzettend gegroeid. Dit vertaalt zich dan ook direct in een gezellig drukke De Smederij, waar de jongens een strakke show neerzetten.

Soul Sister Dance Revolution
Twee jaar geleden stonden ze ook al op Pedro Pico Pop: de Haagse indierockers van Soul Sister Dance Revolution. In de tussentijd is het hard gegaan. Single “Hold The Line” werd een hit en de band maakte onder andere hun opwachting in de Wereld Draait Door. Soul Sister Dance Revolution zette op het Salland Centraal Podium een energieke show neer. De meeste aandacht ging uit naar de toetsenist Camiel Meiresonne, die zelfs van tamboerijn spelen een hele happening wist te maken. De band laat tijdens het optreden zien dat Den Haag nog steeds hofleverancier is van ‘s Neerlands beste rock.

Lucid Wave
Daarna is het de beurt aan Zwols/Enschedese psychedelic band Lucid Wave. De band kent invloeden als Radiohead, DeWolff en The Doors. In De Bunker brengen ze hun kwalitatief goede songs ten gehore onder de bezielende leiding van frontman Bob Guldemond. Intens en goed.

John Hill (and friends)
Een rustpuntje die middag was het optreden van Zwolse singer-songwriter John Hill en band. John Hill had ook zangeres Chayah van Diermen meegenomen, die onlangs nog meedeed aan het programma “De Beste Singer-songwriter van Nederland”. Onder andere door Chayah’s fantastische stemgeluid en de wisselwerking tussen John Hill en bassist Francesco Taranto, werd de volgestroomde De Smederij getrakteerd op een sterk staaltje folk-rock. Sfeervol!

Jaya the Cat
De “cava of punk-reggaebands” noemen ze zichzelf. Jaya the Cat sloot de middag af. Met hun mix van ska, reggae, punk en rock ‘n roll werd er een mooi feestje gevierd op het Salland Centraal Podium. De zomerse klanken zorgden ervoor dat het publiek lekker los ging. Denk dansende mensen, rondvliegende strandballen, veel bier en poserend publiek met zanger Geoff Lagadec. Alle nummers werden meegezongen. Drunk reggae galore!

Helaas was het toen tijd om Pedro Pico Pop te verlaten. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Ben je benieuwd naar beelden van het festival? Bekijk dan ook het bijbehorende fotoverslag. Naast beeldmateriaal van de optredende artiesten ook met beelden van de Volt!Stage, De Fabriek en van het festivalterrein.