Verfrissend Zomeroffensief in Atak

Vijf of Twente’s finest spelen Atak plat

door: Tineke Klamer ,

Zaterdag 22 juni vond in Atak het Zomeroffensief plaats. Vijf bands streden met elkaar om de prijzen, die verdiend konden worden door zoveel mogelijk kaarten te verkopen. Zo worden bands gestimuleerd om zoveel mogelijk eigen publiek mee te nemen naar Atak.

Bands Wilhelmfreddie, Pauw, The Featherstones, A Bridge Too Far en We Lost Dennis gingen de strijd met elkaar aan in een gezellig druk Atak.

Wilhelmfreddie
Tja, hoe zullen we de muziek van Wilhelmfreddie uit Deventer eens omschrijven. Orgelbassaxdrum-trash, zo noemen ze het zelf. In eigen woorden: funky nummers met beats, overgoten met een flinke dosis enthousiasme en saxlijntjes. Een half uur lang een energieke show en andere gekte. Ach, eigenlijk moet je de band gewoon zelf eens gaan bekijken om de ervaring mee te maken.

Pauw
Net drie uur geleden geland uit Denemarken, toch stond Pauw er op Zomeroffensief. Met nieuwe bassist Peter Peskens en een invaller op toetsen, die een nummer mee mocht doen omdat hij meegeweest was naar Denemarken. Wat opviel is dat Pauw volwassener klonk. Iets minder psychedelisch ook, maar nog steeds met even veel power. Klaar voor de grotere podia en festivals!

The Featherstones
Een hele andere band is indie-folk band The Featherstones uit Enschede. Naar eigen zeggen wat 'lieflijker' dan de andere bands. Ze speelden covers, maar ook funky, eigen nummers. Van sfeervol tot powerfull. In een enigszins on-alledaagse indie-folk bezetting met cajonspeler en een saxofonist. Keek het publiek in Atak eerst nog even de kat uit de boom, het sloot de band uiteindelijk in de armen.

A Bridge Too Far
Vorige week nog op 3voor12 Overijssel vanwege het uitbrengen van de videoclip van het nummer 'Dirty Shirley'. Vandaag bij het Zomeroffensief. De band had veel vrouwelijke fans meegenomen. Het publiek werd niet teleurgesteld. A Bridge Too Far zette een strakke show neer en gooide alle remmen los. Power rock!

We Lost Dennis
Tot slot, We Lost Dennis. Een pop-rock band uit Oost-Nederland, die in de wat rustigere popnummers het best tot zijn recht kwam. Misschien dat dit kwam doordat zanger Jeroen van Geldrop zijn stem aan het eind het optreden een beetje kwijt was. Dit weerhield de band er niet van toen het publiek van Atak om meer vroeg, toch nog een toegift te geven. Sterk!

A Bridge too Far had het meeste publiek meegenomen naar het Zomeroffensief en werden de winnaars van de avond. Zij mochten als eerste kiezen uit de prijzen, en kozen als prijs de audiomix van hun show. Tweede werd We Lost Dennis. Zij wonnen hiermee studiotijd.