Enschedese band A Bridge too Far brengt eerste videoclip uit

Sneak-preview van de clip 'Dirty Shirley' vanavond al bij 3voor12 Overijssel

door: Tineke Klamer / Foto: pers. ,

Zaterdag 15 juni brengt de Enschedese band A Bridge too Far haar eerste videoclip uit. 'Dirty Shirley' is de eerste van een reeks clips van de band. Van elk nummer van de in het najaar te verschijnen EP zal namelijk een videoclip uitgebracht worden. Naar aanleiding daarvan sprak 3voor12 Overijssel met zanger en gitarist Lennart Brugman en gitarist Sean von Stockhausen.

Wie zijn A Bridge too Far? Stel jullie eens aan ons voor.
Lennart: “A Bridge too Far is een Enschedese band geïnspireerd door de Amerikaanse post-hardcore scene. We proberen dit wel op onze eigen manier neer te zetten, Nederland is natuurlijk geen Amerika. Daarom hebben we er een een licht boyband-tintje aan gegeven. Er wordt veel aandacht besteed aan de show en we willen er een leuk feest van maken op het podium.” Sean: “We zijn gewoon vier jongens uit Twente die hard willen gaan eigenlijk. En tegelijkertijd mooie muziek willen maken.” Lennart vertelt dat de muziek die A Bridge too Far maakt anders is dan van vergelijkbare bands door electro-rock invloeden. Zo gebruikt de band onder andere synthesizers en beats in hun nummers. Op het podium maakt de band gebruik van Abelton, waarmee de electronica live in wordt gemixt. Lennart benadrukt dat de band electronica echt als een aanvulling ziet van de live-muziek die de band maakt. “We zijn allemaal muzikanten, dus we willen wel laten zien dat we echt instrumenten kunnen bespelen.”

Jullie eerste clip, hoe is die tot stand gekomen?
Sean vertelt dat het nummer Dirty Shirtly al een tijdje uit is en op Soundcloud en Bandcamp staat, maar dat een clip nog ontbrak. Lennart: “We geloven in muziek op beeld.” Sean: “Als ik een band hoor, ga ik eerst op YouTube zoeken naar clips.” Wilde plannen voor een clip waren er al een tijdje, maar het proces werd uiteindelijk versneld omdat drummer Marco Pieterson 20 weken voor zijn studie weg zou zijn. Toen werd de knoop doorgehakt en werd de clip opgenomen. Sean vertelt dat bij het schieten van de clip gebruik is gemaakt van analoge videotechnieken, wat de clip een meer authentiek effect geeft.

De clip is opgenomen in de buurt van het Rutbeek. Sean vertelt dat het bijna mis ging. Er mag namelijk bij het Rutbeek niet gefilmd worden en tijdens de shoot kwam de politie langs terwijl de band de instrumenten aan het uitpakken was. Uiteindelijk kreeg de band toestemming om te filmen.

Waar gaat het nummer Dirty Shirley eigenlijk over?
Sean: “Dirty Shirley gaat over iemand die vermoord wordt door zijn geliefde, over de laatste momenten in het leven en over dat de hoofdpersoon zichzelf dood ziet gaan” Sean vertelt dat de band eerst een verhaallijn in de clip wilde maken, waarin Lennart vermoord wordt door een meisje, maar uiteindelijk werd besloten om dit niet te doen. Lennart: “Als je de tekst ook nog gaat uitbeelden, dan is het dubbelop. Nu is het gewoon een band die zijn liedje vertolkt in het bos.”

De bedoeling van de clip is namelijk om de band voor te stellen. Sean: “Om te laten zien: dit is de band A Bridge too Far en dit zijn de leden. We proberen de energie en de stijl van de band goed over te brengen naar het grote publiek en dit ook zo professioneel mogelijk te doen.”

Zomeroffensief
Wil je A Bridge too Far live zien spelen? De band speelt de komende weken een tweetal optreden in de regio. Namelijk vanavond, vrijdag 14 juni, tijdens De Slag om Summersquare in Metropool in Hengelo en op zaterdag 22 juni tijdens het Zomeroffensief in Atak. Voor het Zomeroffensief zijn bij de band zelf nog kaarten te verkrijgen. Kopers van een kaartje maken tevens kans op het allereerste A Bridge too Far T-shirt.