Carmijn studeert af met haar show 'The Way Back Home'

Mooie afsluiting van een studie aan de Popacademie

door: Willem Stolk. ,

Na een huiskamertour door Nederland studeerde Carmijn op 20 juni 2013 af aan de Popacademie met haar show 'The Way Back Home' – vernoemd naar het duet met Nils Westerhof. Met deze show luidt Carmijn een nieuw begin in: ze is druk aan het schrijven voor haar eerste EP of album dat in 2014 zal verschijnen en gaat uitgebreid op tour. De komende tijd kan Nederland op verschillende festivals, kleine en grote podia kennismaken met de vernieuwde Carmijn.

Haar afstuderen van de Popacademie heeft Carmijn georganiseerd in de kleine zaal van het Hengelose Metropool in het kader van het Kickstart programma. Carmijn heeft de zaal aangekleed met extra lampen. De show start door het laten horen van de nieuwe single, genaamd 'Slow Down' met vido-ondersteuning. Bij de laatste noten komt Carmijn op met haar band, met maar liefst zes man in totaal.

Bij het eerste nummer zijn haar zenuwen nog te horen (en te zien), maar al snel komt daarna zichtbaar het plezier in de show. De samenzang met Nils Westerhoff en Merel van der Wielen past perfect bij haar muziek dat het best te omschrijven is als een mix van folk, country en pop-rock.

Het laatste nummer van de set is 'Slow Down' in samenwerking met Nils Westerhoff. Een terechte toevoeging: het is een catchy song, goede opbouw van de muziek en goede samenzang. Salisbury sluit het evenement af met een akoestische set, in wisselendesamenstelling. De band blijkt een waardige afsluiter te zijn en is zeker de moeite waard om te bekijken. Bekijk hier de foto's van deze avond.