3FM Serious Talent on Tour 2013

Mattanja Joy Bradley en The New Shining weten te boeien in Metropool

door: Tineke Klamer ,

Vrijdag 28 juni was het allerlaatste optreden van 3FM Serious Talent on Tour. Dit jaar alweer voor de derde keer, na eerdere succesvolle edities waaraan onder andere Chef Special en de Handsome Poets deelnamen.

Deze editie was het de beurt aan 3FM Serious Talents Mattanja Joy Bradley en The New Shining, die in mei en juni diverse podia in Nederland aan deden.

The New Shining
Rockband The New Shining werd in 2006 al opgericht, maar sloeg in 2010 een meer akoestische weg in. In 2012 werd het dubbelalbum Stripped/Full Circle uitgebracht en sinds december 2012 treedt de band ook in een meer akoestische setting op. Oftewel, naar eigen zeggen, rennen ze niet meer met brandende gitaren over het podium. Ondanks de meer akoestisch weg, weet de band nog steeds een goede show neer te zetten. De songs zijn kwalitatief goed en nog steeds redelijk stevig te noemen, en weten het publiek in de kleine zaal van Metropool goed te bekoren. Start het publiek nog achterin de zaal, aan het eind van het optreden vraagt het om meer. Een band waar we de komende tijd ongetwijfeld nog veel meer van gaan horen en zien.

Mattanja Joy Bradley
Singer-songwriter Mattanja Joy Bradley schrijft sinds 2000 haar eigen liedjes en speelt sinds 2005 in de band Bradley's Circus. In 2012 deed ze solo mee aan "De Beste Singer-songwriter van Nederland en in mei bracht ze haar solo debuut Wake me up uit. In Metropool stond ze echter niet alleen op het podium. Mattanja bracht een heleboel artiesten mee, hoewel ze haar band tijdens het optreden trouwens wel bijna weer had ontslagen. Ook hond Opa, "op bot", was van de partij. Mattanja wist het publiek goed te bespelen met haar gouden strot en haar afwisselende mix van pop, bluesy songs voor vrachtwagenchauffeurs. Ook humor tussen de nummers wordt niet geschuwd. Ze is zeker klaar voor grotere zalen en festivals.