Drie Overijsselse bands naar Eurosonic

Met try out in De Buze in Steenwijk

Redactie ,

De Overijsselse bands Wilhelmfreddie, Salisbury en Skunkfunk zijn door de Stichting Popmuziek Overijssel afgevaardigd om Overijssel te vertegenwoordigen op het internationale showcasefestival Eurosonic/Noorderslag Groningen. Naast dit optreden, geven de bands ook een try out in De Buze in Steenwijk.

Op donderdag 10 januari verzorgen de drie bands vanaf 20.15 uur in club Shadrak aan de Peperstraat 19 elk een showcase van drie kwartier. Deze optredens zijn alleen toegankelijk voor de gelukkigen die in het bezit zijn van een Eurosonic-kaartje. Voor mensen zonder kaartje, is een try out georganiseerd in de Buze in Steenwijk. Deze try out vindt plaats op zaterdag 5 januari vanaf 20.00 uur. De entree is gratis.

Salisbury is de alternatieve rockband gevormd rond de Amerikaans/Nederlandse singer-songwriter Kristian Salisbury. In 2012 maakten ze veel indruk tijdens de sessies op 3FM, deze maand zijn ze Hollandse Nieuwe bij 3voor12 en ze stonden op het 3FM-podium tijdens Serious Request in Enschede.

Wilhelmfreddie is een funky orgelsaxbasdrum-trash ensemble uit Deventer dat niet onopgemerkt is gebleven. Een heftig funkende ritmesectie, een dolgedraaide zanger, freejazz toeters en een toetsenist die gekte koppelt aan virtuoos kabaal. Een waanzinnige en overtuigende act die klaar is voor meer.

Skunkfunk uit Deventer/Hengelo opent zowel in Groningen als in Steenwijk de avond. Een 9-man sterke band die funk laat versmelten met oldschool hiphop. Twee MC’s, drie blazers en een band/ ritmesectie die al live overtuigden bij 3FM.

Sinds tien jaar vaardigt Overijssel de drie meest veelbelovende bands uit de provincie af naar Eurosonic. Voor Eurosonic 2013 zijn deze bands geselecteerd door Stichting Popmuziek Overijssel. Deze stichting  neemt de vraaggerichte ondersteuning van de popsector in Overijssel over van de Stichting Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) die alle activiteiten heeft moeten stoppen en inmiddels gesloten is.