Dauwpop zoekt muzikaal talent voor Rabo Music Rally

Overijssels talent maakt kans op uitgebreid prijzenpakket

Redactie ,

Dauwpop en Rabobank West Twente gaan weer op zoek naar muzikaal Overijssels talent en organiseren daarvoor de Rabo Music Rally. Beginnende en opkomende bands kunnen een uitgebreid prijzenpakket winnen, waaronder een spot op het King King podium op Dauwpop.

In de komende maanden kiest de organisatie een zestal bands uit die op zaterdag 13 april in de gratis toegankelijke finale zullen spelen. Deze finale vindt plaats in de legendarische Lantaarn in Hellendoorn. Tijdens de finale zal een winnaar worden gekozen door een professionele jury, met verschillende vertegenwoordigers uit de muziekwereld.
 
De winnaar wint het volgende prijzenpakket:
• Een spot in de King King op Dauwpop
• Een dag studiotijd bij Hillroad Records in Luttenberg
• Een supportshow in grote zaal van Metropool Hengelo
• Een professionele fotoshoot door fotograaf Raymond "Bullet-ray" van Olphen (o.a. bekend van 3FM en Musicmaker)
• Een optreden in tv programma En Dan Nog Even Dit (EDNED/TV Oost)
• Een workshop door Frank Satink (programmeur verschillende festivals en eigenaar van platenlabels Goomah Music en Cool Buzz)
 
Geïnteresseerde bands uit Overijssel kunnen zich tot vrijdag 22 februari 17.00 uur opgeven via de website van Dauwpop

Dauwpop vindt plaats op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) in Hellendoorn. Reeds bevestigde artiesten zijn onder andere: Kaiser Chiefs, Will and the People, Blaudzun, Don Diablo, Kensington, Claw Boys Claw, Douwe Bob, De Kraaien, The Horse Company, Traumahelikopter en John Coffey.

Tickets zijn te koop via de website en vanaf 2 februari ook via de lokale voorverkoopadressen. De prijs is €45 voor volwassenen, een kinderticket (8 t/m 14 jaar) kost €10. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op de website.