That’s What She Said wint regio-finale Clash of the Coverbands

Zwolse band krijgt eerste prijs van vakjury in Metropool in Hengelo

door: Lizet van de Kamp. ,

That’s What She Said won zaterdag 22 december de regio-finale Oost-Nederland van The Clash of the Cover Bands in het Metropool in Hengelo. Met die overwinning gaat de vijfkoppige band door naar de halve finale in het Paard van Troje in Den Haag.

Overwinning
“Het is echt heel erg tof dat we gewonnen hebben. We speelden zeven liedjes, waaronder 'Don’t Let me Down' van The Beatles, 'Sterrenstof' van de Jeugd en 'She Wants to Move' van N.E.R.D. Het spelen ging ook erg goed. We hebben ruim een dag van tevoren doorgekregen waarop we konden soundchecken in het Metropool. We hebben alle monitoren van tevoren afgesteld en opgeslagen, waardoor we op de avond zelf niet veel meer hoefden te soundchecken. Dat was ook wel nodig, want er waren negen bands die avond. Als je er dan in het echt staat in een zaal vol met mensen en een mooi uitgelicht podium is het allemaal nog vetter om te doen.”

Volgens de vakjury is de band muzikaal technisch, heeft een geraffineerde repertoirekeuze en een zeer hoog entertainmentniveau. De vijf jongens gingen niet alleen met de eerste prijs naar huis: toetsenist Joost en drummer Robin werden beide uitgeroepen tot beste muzikant in hun categorie.

“We hebben super veel zin in de halve finale op 2 of 9 maart, Het Paard van Troje is een hele vette zaal. We gaan dan natuurlijk nog meer ons best doen om ook die ronde te winnen, zodat we op 27 april kunnen spelen in de finale. Als we winnen dan krijgen we een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux, dus dat zijn natuurlijk hele leuke prijzen!”

Jasje, dasje, rock ‘n roll
“We hebben altijd een jasje aan en een stropdas om als we optreden. Het is handig, je bent herkenbaar nadat je klaar bent met spelen, zodat mensen je op kunnen zoeken. Waar onze kledingstijl niet past is het gaaf, waar het wel past, past het.”

De vijf jongens (Joost, Rick, Lars, Robin en Robbert) studeren of studeerden allemaal de opleiding docent muziek aan het Conservatorium in Zwolle. “We begonnen met optreden om een gratis vakantie bij elkaar te sprokkelen. Dat lukte en we zijn verder gegaan. We hadden een naam nodig en zijn toen op That’s What She Said gekomen, omdat we dat op school steeds zeiden.”

“We hebben op dit moment acht eigen nummers. Het geeft alleen niet zoveel voldoening, omdat onze muzieksmaken nogal ver uit elkaar liggen. Wat betreft tijd is het ook niet handig, omdat we niet allemaal in Zwolle wonen. Daarnaast werken covers erg goed, we zetten altijd wel een feestje neer. Of het nou in een gaysauna in Enschede of tijdens Koninginnenacht in Amsterdam is.”

Goede verzoekjes
Het hoge entertainmentgehalte is terug te zien in de maandelijkse ‘Goede verzoekjes-avonden’ die de band houdt in Zwols studentencafé Het Vliegende Paard. “Het begon tijdens een barcompetitie. De bedoeling was om de avond zo gezellig mogelijk te maken en het groepje met de meeste omzet kreeg de helft mee naar huis. We hebben gewonnen door muziek te maken. We stonden achter de bar, voor de bar, op de bar en iedereen schreeuwde zo hard mee dat ze meteen weer dorst hadden. Het ging veel beter dan we hadden verwacht. De eigenaren van Het Vliegende Paard werden enthousiast en wilden iets unieks. In een kroeg vlakbij het Paard heb je elke woensdag foute verzoekjes, dus wilden wij goede verzoekjes. Het is akoestisch, waardoor het verplaatsbaar, gezellig en knus is. We staan echt maar een halve meter voor je, het is laagdrempelig en iedereen kan mee doen. Vorige maand was iedereen zo hard aan het schreeuwen, dat wij alleen maar tegen de muur aan hoefden te slaan.”

Thats What She Said is tijdens de Halve Finales van Clash of the Coverbands op 2 of 9 maart in Het Paard van Troje, Den Haag te zien.