Gevarieerd Winteroffensief druk bezocht

Lokale bands trekken veel publiek naar Atak

door: Tineke Klamer. ,

Een afwisselende avond op zaterdag 19 januari: van funk & hiphop, naar rock, metal en ska, weer terug naar vuige rock ‘n roll en met als afsluiter een speciale verrassing.

Skunk Funk
Het gaat goed met Skunk Funk! Hun eerste single “We gaan los” is uit en de negenkoppige band speelde vorige week nog op Eurosonic in Groningen. Tijdens het Winteroffensief kreeg de band de zaal niet helemaal op zijn kop. Dat was jammer, want aan de voor de gelegenheid zevenkoppige band lag het niet. Vooral de spetterende solo’s van de individuele muzikanten en het strakke baswerk van bassist Filip Asscher vielen op. Er werd zelfs nog even gefreestyled met items van bezoekers van Atak. Misschien dat het gewoon nog iets te vroeg op de avond was om al los te gaan?

The Interns
Tijdens het optreden van The Interns wilde het publiek wel vooraan bij het podium komen staan. Deze Enschedese rockband bestaat pas sinds 2012, maar heeft al een heuse EP en bijbehorende videoclip op hun naam staan. Hier spreekt ambitie uit, en deze ambitie liet de band ook op het podium zien. The Interns speelde tijdens haar set solide rocksongs op hoog niveau, die de veelal jonge fans van het begin tot het einde van het optreden wisten te boeien. Knap staaltje werk van deze jonge helden!

Deadly Alliance
Daarna was het de beurt aan de band Deadly Alliance. De band wil naar eigen zeggen bewijzen dat trashmetal niet dood is. Toch flirt de band ook openlijk met rock ’ n roll. Ondanks dat de wil bij de band er wel was, kwam het optreden niet helemaal van de grond. Zanger Richard Snijder deed zijn best om op te roepen tot “de grootste pit ooit", maar het publiek ging alleen in één van de eerste nummers eventjes los. Het leek of de band vergat om echt hard te gaan. Zo werd er ook nog even een ballad gespeeld. Volgende keer ietsje meer knallen?
 

The Skavemen
Het motto van deze jonge ska/punk band , met als invloeden Madness en The Toasters, is muziek spelen en mensen vermaken. Dat jonge honden The Skavemen veel publiek hadden meegenomen naar hun eerste grote optreden was direct al duidelijk! De zaal deed lekker mee met hun vrolijke nummers. In het begin rammelde het hier en nog een beetje, maar dat is geen schande voor een band met weinig ervaring. Gaandeweg de set kwam de band steeds meer los. Aan het eind van de avond bleek The Skavemen het meeste publiek mee te hebben genomen, waardoor ze twaalf uur studiotijd wonnen. Een mooie opsteker!

Captain Lee and the Cockswains
Last but not least speelde Captain Lee and the Cockswains. Na een korte afwezigheid is de band sinds kort weer helemaal terug met hun filthy rock ‘n roll. Dat veel van de bezoekers speciaal voor deze afsluiter gekomen waren, bleek wel uit het grote aantal bezoekers met Captain Lee shirtjes. Direct vanaf de eerste inzet van zanger Leroy van der Straat ging de inmiddels volgestroomde zaal los. De band ging vervolgens van het begin tot het eind van het optreden als een wervelwind tekeer. Het publiek vond het geweldig. Een waardige afsluiter van de avond.

Crime and Punishment
De afterparty werd geregeld door “speciaaltje” Crime & Punishment. DJ’s Gert Jan Bos en Ricardo Neeter hadden diverse vrienden meegenomen. Op de beats van onder andere Skrillex danste het publiek in Atak nog even door. Al met al een afwisselende avond.