Weekagenda week 9

Bury Tomorrow, The Information, HEF + Team Vieze, Strand of Oaks en meer

Redactie ,

Een nieuwe week met weer toffe concerten in het verschiet. Deze week concentreren we ons voornamelijk op het drukke muzikale weekend. The Information staat op vrijdag in Boekhandel Praamstra in Deventer, terwijl we op zaterdagavond van een andere 'bookshop' kunnen genieten: de langverwachte albumrelease van Maggie's Bookshop in Metropool. In Enschede is er deze avond, na een heuse hiphopbattle, het Amsterdamse HEF met een lokaal hiphoptalent in het voorprogramma.

Bury Tomorrow
Waar
: Poppodium Atak, Saxion Zaal, Enschede
Wanneer: Woensdag 27 februari, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deur 12,50 euro 
Waarom: Deze vijfkoppige metalcore band uit Engeland komt deze avond speciaal naar het oosten om samen met de bezoekers van Atak eens flink los te gaan. Het wordt een behoorlijk exclusieve show, aangezien dit optreden het enige optreden in Nederland is voor deze tour. Vorig jaar juli bracht de band haar tweede album uit, 'The Union of Crowns'. Deze sterke plaat is een mix van energieke grunts, dikke gitaarrifs en oude jaren '80 rock. Bury Tomorrow tourde al met bands als While She Sleeps en Architects. Voor deze avond nemen ze de heren van The Defiled (hardcore/metal) als support mee. De woensdagavond is nog nooit zo hard geweest!

Strand of Oaks
Waar: Cafe van Het Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Donderdag 28 februari, zaal open: 20 uur, aanvang: 21:30 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets! 
Waarom: Timothy Showalter, de man achter Strand of Oaks, is een singer-songwriter met een baard, een gitaar en een gebroken hart. De drie basiselementen voor een beetje een goede singer-songwriter. Deze avond zal hij in het cafe van Het Burgerweeshuis in Deventer zijn minimale, breekbare, maar prettig in het gehoor liggende nummers van onder andere zijn debuutplaat 'Leave Ruin', maar ook van het nieuwe 'Dark Shores' laten horen. Lonerfolk met een rauw randje en goede verhalen.

Hedon presents: Glasses & Mustaches / Vine-Yard / The Road Home
Waar: Hedon, Zwolle
Wanneer: Donderdag 28 februari, 19.00 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom: De poppunkband Glasses & Mustaches presenteert vanavond hun nieuwe EP. Zij worden bijgestaan door Vine-Yard en The Road Home. Hun overeenkomsten zijn groot: energieke liveshows met veel punkinvloeden. Drie veelbelovende bands uit Overijssel voor de prijs van geen! Na de show kun je blijven hangen voor het succesvolle dansfeest Sabotage.

Praamstra Live: The Information
Waar: Boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: Vrijdag 1 maart, 17.00 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Elke vrijdagmiddag zijn er in de boekhandel voorproefjes van nieuw talent en gevestigde namen in het hart van de stad. Deze keer met The Information. De folkrock van de band is gebaseerd op Carel Willinks schilderij ‘Jobstijding’, omdat de band houdt van de duistere, licht onheilspellende sfeer van het schilderij. Ze wilden dezelfde donkere, mysterieuze verhalen vertellen in hun muziek. Ga dat zien!

Let’s Get Lost: Adrian Crowley / Broeder Dieleman
Waar: Statenzaal Bibliotheek, Zwolle
Wanneer: Vrijdag 1 maart, 20.30 uur
Wat kost dat?: 10 euro
Waarom: Let’s Get Lost brengt mooie muziek naar bijzondere locaties. De Ierse singer-songwriter Adrian Crowley maakt ingetogen melancholische liedjes. Broeder Dieleman maakt minimale folk in Zeeuws-Vlaams dialect. Dat belooft een intiem dubbelconcert te worden, dus absoluut de moeite waard om je vrijdagavond in de bibliotheek te spenderen.

HEF + Team Vieze
Waar: Poppodium Atak, Saxion Zaal, Enschede
Wanneer: Zaterdag 2 maart
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deur: 12 euro
Waarom: Het is niet alleen de hoofdact waar het deze avond om draait. De Amsterdamse HEF en Team Vieze zullen er, uiteraard, met hun rauwe raps ook alles aan doen om jou een topavond te bezorgen, maar dit doen ze samen met de winnaar van de hiphopbattle die vorige maand is uitgeroepen door Poppodium Atak. Een lokaal hiphoptalent zal vanavond het voorprogramma van HEF verzorgen. Stemmen op de diverse acts kon online tot en met zondag 24 februari, maar hier is nog wel een overzicht te zien van deze hiphoppers. De drie overgebleven kandidaten die strijden voor de plek komen allemaal uit Enschede. Op de avond zelf zullen zij hun kwaliteiten laten zien en zal de beslissing worden genomen door een professionele jury, die onder andere uit rapster Queen P. bestaat.

KICKSTART! Maggie's Bookshop Album Release
Waar: Poppodium Metropool, Het Paradijs, Hengelo
Wanneer:
Zaterdag 2 maart, zaal open: 20:30 uur, aanvang: 21 uur
Wat kost dat?:
Slechts 3 euro's (dan maar een biertje minder)
Waarom:
Omdat we na veels te lang gewacht te hebben eindelijk kunnen genieten van de debuutplaat van Maggie's Bookshop. Eigenlijk is dat al genoeg reden om op zaterdag dit Overijsselse talent in Hengelo te aanschouwen, maar als je nog net dat duwtje in de rug moet hebben: Maggie's Bookshop is de laatste jaren flink bezig, en hoe. Ze hebben onder andere met hun opzwepende mix van metal, hiphop en funk de Grote Prijs van Twente en de Grote Prijs van Twenterand gewonnen en de band was finalist van de wedstrijd De Doorbraak.

Vaudeville: Johannes de Boom (ex-Shavers), The Pin-Up Club, Boodschappers van het Algemene Nut, Mr. Skolnick
Waar:
’t Ukien, Kampen
Wanneer:
Zaterdag 2 maart, 21.00 uur
Kosten:
VVK: 5 euro, deur: 7 euro
Waarom:
Dit avondvullende programma biedt een surplus aan muziek-theatraal entertainment voor zowel de jeugd als de 'oudere jongere'. Vanavond de officiële try-out!