Weekagenda week 16

The Overload, The Doots + The Interns + Salisbury, Beef, Prestcold Molly + La Vive

Redactie Enschede / Foto: Anne-Marie Kok, archief ,

Wederom een nieuwe week met nieuwe muzikale tips in het oosten des lands. Er staan enkele speciale evenementen op het programma met veel lokaal talent. Welke dat zijn, lees je hier.

The Overload: The Ex + Malorix + The Daydream Fit
Waar: Mystiek Theater, Enschede
Wanneer: Donderdag 18 april, aanvang: 19:30 uur
Wat kost dat?: 10 euro
Waarom: The Overload is ruim een half jaar bezig met het programmeren van bands in Enschede die je niet meer zo snel in de poppodia ziet. 18 april komen de legendarische (post-impro-)punkers van The Ex langs bij Mystiek Theater in Enschede. Samen met het half Twentse Malorix (jumpy, groovy, verfrissend en soms vervreemdend) en het Enschedese The Daydream Fit (noisy postpunk, zie video hieronder) zal dit een speciale avond in het oosten des lands worden. Zorg dat je erbij bent.

Prestcold Molly + La Vive
Waar: Cafe, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Donderdag 18 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Prestcold Molly is een alternatief rockkwartet uit Nederland. Met prangende gitaren, urgent baswerk en bulderende drums en de heerlijke schuurstem van Seb Dokman (Paceshifters) maken ze korte metten met het post-Sonic Youth-tijdperk. Samen zorgen ze voor een stevige muur van geluid en een vol adrenaline gepompte, energieke liveshow. De andere band deze avond, La Vive, is een band met knallende drums, felle gitaarlijnen, een zompige bas en een energieke frontman. Een Nederlandse act met Britse invloeden. De driekoppige formatie stopt melodische en toegankelijke popliedjes in een Brits jasje.

Beef
Waar: Saxion Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Vrijdag 19 april, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 15 euro, deurverkoop: 17,50 euro
Waarom: In december heb je al een glimp op kunnen vangen van de mannen van Beef tijdens de Serious Request Reggae Night, maar nu zijn ze toch echt in vol ornaat en op volle sterkte terug! Na drie jaar van afwezigheid begon het weer te kriebelen bij de reggae-rocksteady-rock combinatie en gaan ze los in de clubs. Ook in Atak? Ook in Atak! Sterker nog, Enschede is de plek waar de tour wordt afgetrapt. Speciaal voor deze avond heeft Beef Enschedees reggae trots Herb-a-lize-it uitgenodigd. Jahman!

The Mad Trist
Waar:
 Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer:
Vrijdag 19 april 2013, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 8,50 euro, deurverkoop: 10 euro
Waarom: Na een radiostilte van maar liefst twee jaar heeft The Mad Trist besloten om de gitaren weer op te pakken. Ze hebben een nieuwe plaat, twee nieuwe bandleden en een nieuw geluid. Deze knallende Nederlandse band uit Limburg heeft eerder onder andere diverse topshows door het hele land, en zelfs in het buitenland, gespeeld en ze hebben in het voorprogramma van het succesvolle Triggerfinger gestaan. Deze avond brengen ze hun nieuwe sound naar Hengelo.

Israel Nash Gripka
Waar: Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Vrijdag 19 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 12 euro, CJP/studenten: 10 euro
Waarom: Israel Nash Gripka liet al eerder in een overvol cafe en tijdens het Des Konings Trio festival als een eigentijdse Neil Young, Amerikaanse rootsrock van hoog niveau horen. In 2010 nam Gripka samen met Sonic Youth’ Steve Shelley en een groep vrienden in een oude, stoffige hooischuur de veelbelovende opvolger van zijn debuut op: 'Barn Doors and Concrete Floors'. Gripka heeft zich voor zijn muziek volledig geïsoleerd en in alle vrijheid gewerkt, wat goed is te horen in de adembenemd mooie liedjes. Een jong talent, diep geworteld in americana roots met invloeden uit country, soul en gospel.

Hedon Presents: The Doots
Waar: Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 20 april, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: Drie opkomende bands voor de prijs van nul!
Waarom: Hedon Presents is terug en presenteert je drie veelbelovende opkomende bands. Deze editie staat in het teken van de EP-release van The Doots, een veelbelovende band uit Apeldoorn. Het Enschedese The Interns en Salisbury supporten deze avond de Apeldoornse band en zullen zich van hun beste kant laten horen.

Wat er deze week nog meer te zien is in Overijssel:

- Donderdag 18 april: Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel, Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
- Donderdag 18 april: DeWolff, Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
- Vrijdag 19 april: ABBA Gold, Poppodium Metropool, Hengelo
- Vrijdag 19 april: Indie Club, Eva & Manu, Poppodium Hedon, Zwolle
- Vrijdag 19 april: Praamstra Live, Boekhandel Praamstra, Deventer
- Zaterdag 20 april: DUBBEL dubstep, Poppodium Atak, Enschede
- Zaterdag 20 april: Friends of Popfront Live, Poppodium Hedon, Zwolle
- Zaterdag 20 april: Classic, Poppodium Metropool, Hengelo
- Zaterdag 20 april: Cortonville Rocks!, Poppodium Atak, Enschede
- Zondag 21 april: Matt Simons, Poppodium Metropool, Hengelo