Weekagenda week 15

Wouter Hamel, DeWolff, Audio Adam, Mama Rosin, City Circuz, Ed Laurie

Redactie Enschede / Foto: Marieke Waalwijk (archieffoto) ,

Nieuwe week, nieuwe kansen. 3voor12 Overijssel heeft weer enkele muzikale tips op een rij gezet. Fijn, want de lente lijkt er nu echt aan te komen. Lente en muziek gaan immers heel goed samen. Waar word jij deze week warm van?

Ed Laurie
Waar: Cafe, Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Woensdag 10 april, zaal open 20:00 uur, aanvang: 21:30 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom: Ed Laurie is een singer-songwriter, maar niet zomaar één. Naast zijn tedere stem en gitaarspel, wordt hij ook nog begeleidt door subtiele strijkers, een bas en een enkele blazer. Hij wordt wel eens vergeleken met Leonard Cohen en Damien Rice. Ed heeft familie verspreid over heel de wereld, en die verschillende invloeden neemt hij ook mee in zijn muziek.

Audio Adam
Waar: Popfrontcafe, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Donderdag 11 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Gratis!
Waarom: Audio Adam is een viermansformatie uit Groningen. Hun nummers zitten vol melodie, hebben een stevige ritmische fundering en gitaarriffs die messcherp zijn. Voornaamste inspiratiebronnen Snow Patrol, Starsailor en Keane worden gecombineerd tot een eigen mix van melodieuze poprock met een scherp randje. 

Wouter Hamel
Waar: Muziekcentrum, Enschede
Wanneer: Vrijdag 12 april, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 17 euro, deurverkoop: 17 euro
Waarom: Met zijn pakkende liedjes maakt Wouter Hamel jazzy swingpop weer hip en happening. In 2011 verscheen Hamels derde cd ‘Lohengrin’, opvolger van de met platina bekroonde albums ‘Hamel’ en ‘Nobody’s Tune’. Tracks daarvan en natuurlijk zijn eerdere hits komen tijdens dit theaterconcert voorbij. Dat belooft wat, want: “Hamel heeft een superstrakke band die met speels enthousiasme de catchy liedjes de zaal in slingert.” (de Volkskrant)

DeWolff
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 12 april, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 15 euro, deurverkoop: 17,50 euro
Waarom: De broers Pablo en Luka van de Poel en Robin Pisa nemen je mee op een psychedelische rocktrip. Scheurende gitaren, ronkende orgels en beukende drums, dat is wat DeWolff serveert. Elke song is een mokerslag. Die mokerslagen klokken soms ruim boven de acht minuten overigens, want de heren zijn vies van een beetje freaken. Absoluut de moeite waard om te checken!

City Circuz
Waar: Popfrontcafe, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Vrijdag 12 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets
Waarom: 12 april staat weer een rariteitenkabinet aan rap-ambacht voor je klaar. Deze hondsdolle editie wordt georganiseerd door niemand minder dan Gonzalez die met een gevarieerd aanbod naar Popfront komt. Line-up: DE FAKKELTEIT 'EERSTE LICHTING' / EXCLAMATION / PIVO / DE AMALGAMATIE/ DJ BERKUM / HOST: LEON.

Cortonville Presents: John Coffey, Wallace Vanborn, Green Lizard, Eisenhower
Waar: Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Vrijdag 12 april, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Cortonville heeft een pact gesmeden tussen een stel Hollanders en een stel Belgen: John Coffey en Wallace Vanborn. Verenigd onder de vlag van snoeiharde rock ‘n’ roll waart deze “as van het lawaai” in april 2013 als een stel watergeuzen over de podia van de Lage Landen, waaronder ook in Zwolle. Samen met Eisenhower en het herrezen Green Lizard maken zij er deze avond een hard feest van.

 

Mama Rosin
Waar: Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Zondag 14 april, zaal open 14:30 uur, aanvang 15:00 uur
Wat kost dat?: 10 euro, CJP/Studenten: 8 euro
Waarom: De Zwitserse band Mama Rosin brengt een potpourri van alles en nog wat. Wie de band, die sinds 2007 aan de weg timmert, voor het eerst aanschouwt weet niet direct wie of wat de drie vrolijke jongens op het podium eigenlijk zijn. Zo’n multidimensionale indruk laten ze achter. Mama Rosin mengt de ‘ragged punk Cajun sound’ met garage rock ‘n roll en gooit er hier en daar nog een snufje cumbia en blues bij. Bovendien zingen ze in meerdere talen, zoals in het Frans, Engels en Spaans. Kortom, eigenlijk echt iets om niet te beschrijven, maar om gewoon te horen. 

Wat er deze week nog meer te zien is in Overijssel:

- Donderdag 11 april: Ben Caplan, Poppodium Hedon, Zwolle
- Donderdag 11 april: Daniel Lohues, Poppodium Atak, Enschede
- Vrijdag 12 april: Praamstra Live, Boekhandel Praamstra, Deventer
- Vrijdag 12 april: Flow&Co, Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
- Zaterdag 13 april: X-it Phoenix, Poppodium Atak, Enschede
- Zaterdag 13 april: The Babysitter Circus, Poppodium Metropool, Hengelo
- Zondag 14 april: Kim Wilde, Poppodium Atak, Enschede