Rock-Store, meer dan een muziekwinkel

Nieuwe ontmoetingsplek voor muzikanten in Nijverdal

Karin Spanjersberg. ,

Zijn passie voor muziek wil hij graag delen in een huiselijke, informele sfeer. Muzikant Tom Wijnen is daarom met zijn vriendin Alice Bennink een bijzondere muziekwinkel begonnen in Nijverdal onder de naam Rock-Store.

 ‘Beleving is voor ons heel belangrijk. Rock-Store is bedoeld als een soort honk, een plek waar muzikanten elkaar kunnen ontmoeten, zoals we dat vroeger hier in Nijverdal deden bij de muziekschool. Dat lukt al aardig. Twee weken voor de officiële opening was onze winkel af. De deur stond elke dag open en de mensen wisten ons al te vinden.’ Tom Wijnen vertelt enthousiast over Rock-Store. De winkel is ruim opgezet. Aan de muur hangen gitaren en ingelijste posters van legendes als Led Zeppelin en Jimi Hendrix. In een aparte ruimte staan drumkits opgesteld. ‘We zitten niet op een A-locatie en we hebben geen mooi ingerichte etalage, maar we willen dan ook meer zijn dan een muziekwinkel. Onze passie gaat verder dan alleen het instrument.’.

Muzikanten en DJ’s – ook beginners – kunnen bij Rock-Store terecht voor het kopen of huren van instrumenten en randapparatuur. Alle instrumenten mogen bespeeld worden en een kop koffie staat klaar. Tom Wijnen geeft professioneel advies en heeft een groot netwerk aan contacten. Hij heeft 30 jaar ervaring als drummer, gitarist en zanger en die ervaring wil hij graag delen. Verder heeft Rock-Store een podium waar muzikanten jamsessies kunnen houden en waar bijvoorbeeld particuliere muziekscholen hun voorspeelavonden kunnen organiseren. ‘Het podium is eigenlijk per ongeluk ontstaan’, vertelt Tom. ‘We hadden nog ruimte tussen de winkel en het magazijn en de Martinihal in Groningen had een paar podia over. Daarvan hebben we er eentje opgehaald en die was hier prima in te passen.’. Op het gebied van licht en geluid werkt Rock-Store samen met een bedrijf uit Almelo.

Op zaterdag 1 september werd Rock-Store feestelijk geopend met medewerking van The Kings of Oblivion. Verschillende leden van deze band hebben hun (muzikale) wortels in Nijverdal. Omdat de drummer verhinderd was, speelden de Kings met veel improvisatie een akoestische set die goed ontvangen werd door het publiek.

Rock-Store is gevestigd aan de Constantijnstraat 9B/08. De ingang zit aan de Papaverstraat, achter de winkels. Openingstijden en nog veel meer informatie vind je op http://www.rock-store.nl. De koffie staat klaar!