John Hill bereikt met band voller geluid

Release EP ‘Awfully Close’ in intiem Papenstraattheater

Tekst en foto's: Erik Knevelbaard ,

Tijdens de EP-release ‘Awfully Close’ van John Hill is een nieuw geluid te horen. Op de EP die John Hill vorig jaar uitbracht, hoorde we voornamelijk een solo singer-songwriter. Met het nummer ‘Sailin Home’ had John een bescheiden hitje op Radio Oost en andere lokale radiostations. Het nummer zorgde er zelfs voor dat hij op Radio 2 en Radio 5 te horen was. Wat volgde was een aantal mooie optredens, onder andere in uitverkochte zalen als voorprogramma voor Erwin Nijhoff.

De afgelopen maanden is John Hill druk bezig geweest met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Dit keer niet alleen, want hij heeft een heuse band om zich heen verzameld. Met Roelijn Kok (viool), Francesco Taranto (bas) en Pim Zielman (drums) is John op zoek gegaan naar een voller geluid. Dat dit gelukt is, blijkt tijdens hun EP-release 'Awfully Close' afgelopen vrijdag in het intieme Papenstraattheater in Zwolle.

Tijdens het optreden starten John en band met een aantal nummers van de eerste EP waaronder ‘Decency’ en uiteraard ook het bekende ‘Sailin Home’. De folkmuziek van John had dankzij zijn hese stem altijd al een scherp randje, de band voegt daar een subtiel vleugje rock aan toe. Dit komt vooral bij het titelnummer, en huidige single, ‘Awfully Close’ goed tot zijn recht. Het feit dat één van de hoogtepunten van de show een compleet nieuw nummer is die niet op de EP staat, beloofd veel voor de toekomst.

John Hill en band spelen de komende maanden op vele plekken in de regio en staan in de kwartfinale van de grote prijs van Nederland.