Hooikoorts: Green Vibrations 2012

17 mei 2012 - Enschede

De zomer komt eraan en daarmee ook de verschillende festivals in de provincie. 3voor12 Overijssel heeft alle informatie voor je verzameld, zodat je weet wat er te zien en te doen is. Lees hier alles over Green Vibrations.

Green Vibrations begon ooit als een initiatief van een aantal studenten om in de omgeving van hun huizen op de campus van het Universteitsterrein in Enschede wat leuks te doen op de Hemelvaartsdag. Nu is het uitgegroeid tot één van de meest gezellige en leuke festivals op Hemelvaart.

Het festival vindt plaats op het Carillonveld van de Universiteit Twente in Enschede en start om 14:00 uur. Kaarten kosten €15,00 in de voorverkoop en €17,00 aan de deur. Hier zitten wel 3 drankjes van 0,4 liter bij inbegrepen. Deze drankjes krijg je in de (ondertussen beroemde) Green Vibrations beker.

Dit jaar zijn er ruim 50 acts op 4 podia te vinden op het festival. Hieronder een overzicht per podium.

Op de Band Stage spelen zowel lokale als internationele bands. Zo spelen de Analogue Birds en Sinusoidal op dit podium. De bands zijn afkomstig uit Duitsland en Polen. Verder zullen Can I Touch Your Friend, Striking Justice, Mercy Flush, Roots Creation, Salisbury, E Royal & The Kingsz en Ciska de Rat op dit podium staan.

Naast de Band Stage is er ook een DJ Stage. Hier zullen Jay Minimal, Kikkerdril, Kwakman, Merijn, Prgrm D, Schöllkopf, Sjekster en de mannen van Mehrfaut ervoor zorgen dat je met je voetjes van de vloer kan. Op de Live Stage zullen Arvidos Dub, Banana Empire, Bombcollectors, DJ Basel, Due, Geestverruimend, Ish, Jack van de Zalm, L33, Perfecd, Phunxz, Spreadlove en Y.B. te vinden zijn.

Om even bij te komen van al het dansen en het bandgeweld is de Cultuur Chillout Stage ook een onderdeel van het programma. Hier kun je even chillen met Fun2Marry, Funk-Feat, Funky Fire Flowerz, Kbenalinie, Pro-Deo Theatersport, Roest, Universal Diaspora en Wild Vreemd.

Het festival eindigt om 00:00 uur, maar daarna kun je nog terecht in de Bastille voor een afterparty, met 3 verschillende stages. Hier zullen onder andere Makkelijk Zat, Maarten Boks, Skulow, Have Phön en de Kosmos DJ’s zorgen voor een feestje.

Meer informatie is te vinden op de website van Green Vibrations.