Heideroosjes brengt eerbetoon aan Beastie Boy

Energie geven en nemen

Tekst: Judith Heemskerk ,

Het is het jaar van de afscheidstour van de Heideroosjes. Ieder die in zijn pubertijd met de puisten weldadig op zijn hoofd naar Johnny & Anita luisterde, kan nu nog deze band zien. Tijdens de afscheidstour zijn ze ook op BFO te zien.

Hoewel de band al actief is vanaf 1989 is het publiek vandaag de dag erg divers. Dertigers, maar ook dertienjarigen staan te springen en te hossen op de klanken van de punkrockers.  Ze geven BFO de juiste impuls. De band geeft energie aan het publiek en de massa doet Marco een wederdienst door de handen in de lucht te steken. "Geweldig, dat is de reden dat ik in een band wilde."

Midden in het optreden brengt Marco een eerbetoon aan de overleden Beastie Boy, Adam Yauch, en zetten ze het nummer "Fight for your right to party" in. De menigte gooit de handen in de lucht en is één bewegende en hossende massa.
Met weemoed denkt men aan de tijd, dat de Heideroosjes dan echt ter zielen is. Gelukkig kan BFO nog genieten van de band waar iedereeen gek is, behalve zij (jij).