Backstage met The Information

Interview bij Sena Talent Stage op BFO

Daisy Oosterbaan / Foto: ,

Ieder jaar is er weer alle ruimte voor talent uit Overijssel op het Bevrijdingsfestival in Overijssel. Op de Sena Talent Stage staan dé bands acts uit Overijssel die iedereen gezien moet hebben. Natuurlijk gaat dit niet ongemerkt aan 3voor12 Overijssel voorbij.

The Information. Een folkrock band die een tijd lang als Drentse band werd gezien. Gelukkig zijn ze tegenwoordig officieel “Zwols” en staan ook zij op de Sena Talent Stage vandaag. Nadat we Frederik hebben gefeliciteerd met het feit dat hij vorige week is getrouwd, is het tijd voor een gesprekje met Jan.

“Vorig jaar hebben wij deelgenomen aan de Club 3VOOR12/Overijssel tour. Daarom spelen wij nu ook hier. Dat was gezellig. Samen met Stefany June en Sideditch zijn we langs een aantal podia in Overijssel getrokken. Bovendien was het erg leuk om geregeld op te treden, we groeiden ook daardoor. We hebben geen booker, dus veel shows hebben we niet staan. We richten ons meer op de kwaliteit van de muziek. Wel staan we altijd open voor leuke shows. Zo staan we op het FestiFarm in Ellertshaar. Een gezellig en klein festival, georganisseerd door Arjan Brandsma.”

“Er staan wel toffe dingen hier vandaag. Ik ga Stefany June, Alamo Race Track , The Kings of Oblivion, Dancing Dollekamp en Mr. Skolnick nog checken. De laatst genoemde was ook onze invaller voor vandaag. Verder ga ik heel veel nieuwe muziek checken. Overijssel leeft, meer dan bijvoorbeeld Drenthe. Overijssel heeft muzikaal veel te bieden. Wij zijn nu zelf ook al hard bezig om ons album af te maken met veertien songs. Het najaar is ons streven om dit uit te brengen.”