Burgerpop XL

Met o.a. Lemoncurd, Phunxz, Samuel en het Deventer Kamerkoor

Tekst: Daan van Dussen / Foto's: Eddy Dibbbink ,

Het Burgerweeshuis had op 8 juni in het kader van de Week van de Amateurkunst Deventer enkele Deventer bands/ artiesten uit verschillende genres uitgenodigd én gevraagd om samen te werken.

De avond begon met Lemoncurd, een band die alternatieve gitaarrock met vleugjes hiphop en reggae speelt. Eerst speelden ze een aantal van hun eigen nummers. Vervolgens riep Vidar, zanger van Lemoncurd, rapper Samuel erbij. Samen speelden ze een nummer van Samuel. Rap met een rock randje: altijd goed voor succes.
Op het affiche stond ook het Deventer Kamerkoor; een bijzondere toevoeging. En bijzonder was het. Nadat Samuel klaar was met zijn nummer met Lemoncurd, werd het Deventer Kamerkoor gevraagd om zich bij hun aan te sluiten. Toen het koor eenmaal stond begonnen ze met een stuk van zichzelf. Alleen dan zo gearrangeerd dat Lemoncurd als begeleiding meespeelde en Samuel rapte ook mee. Een erg bijzondere ervaring.
Als afsluiting van hun optreden speelden Lemoncurd, Samuel en het Deventer Kamerkoor het nummer Jazzman van Lemoncurd. Nu diende het Deventer Kamerkoor meer dan alleen als achtergrondkoor. Ook Samuel rapte een stuk mee. Dit viel in de smaak bij Vidar: Hij liet het publiek weten dat hij het ‘f*cking vet’ vond.

Als afsluiter stond de hiphop formatie Phunxz op het podium. Ook zij kwamen niet alleen. Voor Burgerpop XL waren zij een samenwerking aangegaan met Michiel Mulder op eufonium en singer-songwriter Erik de Boer op gitaar. Samen schreven zij speciaal voor deze gelegenheid een aantal nummers. Het zijn zachte, rustige singer-songwriter nummers geworden.
Tot slot kregen we nog een hiphop toetje. Phunxz knalde nog een paar eigen nummers de zaal in.