Nieuw Let's Get Lost Festival voor indiefan Oost-Nederland

Twintig bands op 27 oktober in Zwolle

Ingmar Griffioen ,

Nederland is een nieuw festival rijker. Het Let's Get Lost Festival moet de indiefan in Oost-Nederland bedienen en brengt op 27 oktober zo'n twintig bands naar Zwolle. Onder meer Anne Soldaat, Isbells, Mozes & the Firstborn en Rats On Rafts zijn present. Boeker Frank Satink vertelde in 3voor12radio over de aanleiding: "Wij merken in Noordoost-Nederland dat het lastig is om nieuwe opkomende dingen te programmeren en daar mensen heen te krijgen. We hebben een jaar geleden besloten om een platform op te zetten om alle indie en alternative liefhebbers naartoe te trekken: Let's Get Lost. Daarmee organiseren we door het jaar ook losse concerten en willen we eens in het jaar een mooi festival doen in de binnenstad van Zwolle."

Er zijn al zoveel festivals in Nederland en dus wil 3voor12radio presentator Sander Hoogendoorn weten of een nieuwe toevoeging nodig is. Satink: "Dat weet ik niet, het is wél leuk. Ik doe het met collega's Erik Delobel van Hedon en Robert Koole van Goomah Music en De Kelder in Amersfoort. Zelf doe ik onder meer Dauwpop, Ribs & Blues, Metropool in Hengelo en de Zwarte Cross. We doen al heel veel in Noordoost-Nederland dus en het leek ons leuk eens een festival te doen met bands die je zelf allemaal heel tof vindt. Dat is wat Let's Get Lost is."

Uitgerekend vandaag werd bekend dat De Lantaarn in Hellendoorn failliet is. "Is het zo lastig in het oosten van Nederland", vraagt Sander hem. Satink: "Voor nieuwe opkomende bands moet je eerder naar de bovenzaal van Paradiso, naar Ekko of Tivoli. Utrecht en Amsterdam zijn ook steden met veel studenten en een grote achterban, waardoor je zoiets makkelijker kunt doen. Dat wil niet zeggen dat wij altijd die kant op rijden. Dat moet toch hier ook haalbaar zijn als je het kleinschalig doet op mooie kleine locaties."

"Maar zitten mensen in het oosten wel te wachten op moeilijkere muziek", wil Sander weten. "Lantaarn is een ander verhaal", vertelt Satink die het podium als boeker van binnenuit kent. "Dat is een podium dat het dertig jaar lang zonder hulp van buitenaf gered heeft, wat sowieso een prestatie op zich is. En dat in een redelijk luw gebied qua mensen, dat maakt het een extra hindernis. Zij hebben een andere programmering, maar ik denk dat daar absoluut mensen voor te vinden zijn."

Dat publiek is er volgens Satink ook voor Let's Get Lost. "Wij hebben de eerste drie avonden met één band gedaan en uitverkocht. We beginnen bescheiden met vier locaties, twintig bands en een lage ticketprijs. Al met al moet het best kunnen lukken." De boeker verklapt tegen Sander dat er naast de bevestigingen van vandaag nog tien namen op stapel staan, waarvan er negen buitenlands zijn.

Let’s Get Lost Festival, zaterdag 27 oktober op ier locaties in de binnenstad van Zwolle met onder meer Anne Soldaat, Charlie Jones’ Big Band, Isbells, Mozes & the Firstborn, Oh Burgundy, Peter Katz, Rats On Rafts, The Me In You en We Were Evergreen.