Tegendraadse kerstplaat André Manuel en consorten

Opbrengst naar Serious Request

Redactie Enschede. ,

Silvox komt met een bijzondere kerstsingle. Producer Caspar Falke van het Gelderse platenlabel nam recentelijk samen met de band Dancing Dollekamp het nummer ‘Zusammen’ op. De opbrengst van de kersthit gaat naar het Glazen Huis.

Dancing Dollekamp is een collectief met onder meer muzikant/cabaretier André Manuel en Urban Dance Squad-oprichter DJ DNA in de gelederen.

‘Zusammen’ heeft gedurende het afgelopen jaar een cultstatus verworven. Tijdens de vele optredens die Dancing Dollekamp in 2012 speelde – onder meer op Eurosonic, Oerol en Crossing Border – fungeerde ‘Zusammen’ steevast als openingsnummer van de set. Naar aanleiding van de populariteit van het Duitstalige nummer besloten de mannen van Dancing Dollekamp om het lied als heuse kerstsingle uit te brengen.

In hoeverre de tekst van het nummer daadwerkelijk voortkomt uit een oprechte kerstgedachte moet gezien de reputatie van André Manuel enigszins betwijfeld worden. De Tukker geldt sinds jaar en dag als het ‘enfant terrible’ van de Nederlandse cabaretscène, een reputatie die hij andermaal bevestigt in zijn nieuwste programma Bonzaai!!!

Dancing Dollekamp is een gelegenheidscollectief met verschillende bekende namen uit de Nederlandse popmuziek. Behalve André Manuel maakt onder meer DJ DNA deel uit van de band. De Utrechter baarde recentelijk opzien met zijn solo-album The Sum of the Sound. Andere ‘Dollekampers’ zijn multi-instrumentalist/zanger/arrangeur Bert Kuipers, trash-sensatie Ottoboy, drummer/zanger Theun Supheert (Anthony’s Putsch), drummer Adri Karsenberg (Fratsen, Krang) en gitarist Henk-Jan Hoekjen (Stilettos).

Dancing Dollekamp heeft een geheel eigen geluid. Dankzij het sterk variërende muzikale pluimage van de bandleden bestrijkt het repertoire van de band zo ongeveer het gehele spectrum van de popmuziek – van de vunzigste punk tot en met de vetste elektronica en alles wat daartussen zit. Ook in de kerstsingle ‘Zusammen’ zijn deze invloeden herkenbaar. Dit maakt het nummer tot één van de meest eigenzinnige kerstreleases van 2012.
 

Wil jij geld aan Serious Request doneren op een originele en muzikale manier? Draag hier je steentje bij en steun Serious Request.