Rockzooi: Live karaoke voor Serious Request

Sta jij aanstaande vrijdag 21 december samen met de band op het podium?

Redactie Enschede. ,

Vrijdag 21 December speelt de live rock karaoke band Rockzooi in De Pijp, Enschede. Bezoekers kunnen voor een donatie voor Serious Request een nummer zingen met de band. Ze hebben de keuze uit zo'n 60 rocknummers. Durf jij ook het podium te betreden?

Wil je een nummer meezingen? De setlist voor deze avond is hier te vinden. Je kan je ter plekke aanmelden. Je kunt echter ook een nummer aanvragen die niet op de set staat. Mail vóór 17 december je favoriete nummer naar Rockzooi en zij gaan proberen deze in te studeren.

Hoe komen jullie bij dit initiatief terecht?
Het idee voor een live band met rock karaoke komt van bar/discotheek De Nul in Hengelo. Sinds zomer 2011 geven wij, Rockzooi, daar elke twee of drie maanden een live karaokeshow. Dat doen we nu zo’n 1,5 jaar. De sfeer is altijd overweldigend en het wordt telkens drukker in de zaal en op het podium. Almelo en Denekamp hebben inmiddels ook kennis gemaakt met Rockzooi’s live karaoke en op 21 december is Enschede aan de beurt.

Toen Serious Request dichterbij kwam, vonden we dat we daar iets mee móesten doen. Het is dit jaar vlakbij voor ons, letterlijk één stad verderop, en met onze live karaoke hebben we het perfecte concept in handen om als band geld in te zamelen voor het goede doel. Leviathan Agency is met het idee de Enschedese binnenstad in gegaan. Café De Pijp liet weten zich graag samen met ons in te willen zetten voor Serious Request en hiermee hadden we de locatie al snel rond.

Waarom is dit een evenement waar iedereen heen moet?
Samen met Rockzooi steun je Serious Request op een unieke manier. Het principe is simpel: doneer zo veel je wilt, kies je nummer uit de set (met meer dan 65 nummers) en voor je het weet sta je op de planken als een echte rockster. Ervaring is geen vereiste, het draait allemaal om de fun-factor. Rocken voor de baby’s!

Hebben jullie vertrouwen in het Glazen Huis in Enschede?
Ja, zoals ik de vraag interpreteer, heb ik er alle vertrouwen in dat het Glazen Huis in Enschede een succes wordt. Enschede ligt voor velen in een uithoek van Nederland, maar toch denk ik dat de Oude Markt deze hele week zwart ziet van de mensen. Zo’n verre uithoek is het trouwens ook niet; vanaf Den Haag is het bijvoorbeeld maar twee uurtjes rijden. Of het succes van vorig jaar wordt overtroffen weet ik niet, maar er gaan weer miljoenen worden opgehaald en die zullen ongetwijfeld terecht komen bij het Rode Kruis. Als we daar geen vertrouwen in hadden, dan zouden we ons hier niet voor inzetten.

Wat is jullie verwachting van de avond?
Over de opbrengst kunnen we geen voorspellingen doen, dat hangt er van af hoeveel de rocksterren over hebben voor Serious Request en een felbegeerde podiumplek. Maar één ding is zeker: het wordt een groot feest en een onvergetelijke avond voor iedereen die meedoet, hen als fan komt supporten of gewoon komt kijken. En natuurlijk voor onszelf. Want nog meer dan bij eerdere shows verwachten we een flinke lading energie van het podium en uit de zaal. En dat geeft ons de energie om uren door te spelen en ’s nachts een goedgevulde envelop naar het Glazen Huis te brengen.