Friends for Serious Request benefietconcert

Dinsdag 18 December in Mystiek Theater, Enschede met vier bands: MUTE, Suspended, The Buffoons en ForzaFunk

Redactie Enschede. ,

Een vraaggesprek met initiatiefneemster Piroschka Beun.

Hoe komen jullie bij dit initiatief terecht?
Al jaren ben ik een vaste kijker van het Glazen Huis op de televisie. Toen bekend werd dat het Glazen Huis in Enschede kwam te staan, wist ik direct dat ik iets voor het Glazen Huis wilde organiseren. Na lang denken ben ik op het idee gekomen om een benefietconcert te organiseren. Jeffrey is mijn buurjongen en speelt in de band MUTE. Ik heb Jeffrey benaderd en die vond het idee direct leuk. Samen zijn we gaan kijken hoe we dit konden gaan organiseren. Zo zijn we op zoek gegaan naar een locatie. Al snel kwamen we uit bij de eigenaren (Henk & Hetty) van het Mystiek Theater. Ook Henk & Hetty waren direct enthousiast. Nu we een locatie hadden moesten we op zoek naar een invulling van de avond. We hadden al een band, de band MUTE. Bij het bedenken van andere bands/artiesten kwam ik al snel uit bij Maaike Vos, een topzangeres uit Enschede die mee heeft gedaan aan de X Factor. Ik heb Maaike Vos een berichtje verzonden op Facebook waar ze al snel op reageerde dat haar gehele band wel wilde spelen op ons benefietconcert. Maaike speelt inmiddels in de band ForzaFunk. Henk & Hetty van het Mystiek Theater hebben voor ons de band Suspended gevraagd. De avond begon al mooi vol te raken. The Buffoons hoorden van ons benefietconcert en hebben aangeboden om ook te gaan spelen.

Waarom is dit een evenement waar iedereen heen moet?
Het is een avond met muziek voor jong en oud. Het verleden en het heden komen samen op één avond. Juist deze combinatie is uniek! Naast dat je het goede doel steunt heb je ook een avond vol plezier.

Hebben jullie vertrouwen in het Glazen Huis in Enschede?

Natuurlijk hebben wij vertrouwen in het Glazen Huis. Twentenaren zijn normaal hele nuchtere mensen maar ook in Twente begint het nu echt te leven.

Wat is jullie verwachting van de avond?
We hopen in de eerste plaats zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request. Daarnaast hopen we dat het een geslaagd feestje zal worden waar iedereen nog lang over zal napraten.