Direct gaf zich helemaal in dolenthousiast Metropool

Wat een feestje was dat zeg!

door: Anne-Marie Kok. ,

Op 8 december stonden ze in Metropool in Hengelo. De Haagse band Di-rect was terug op de planken van de poppodia. Nadat zij vorig jaar de theaters van Nederland onveilig maakten, was het nu weer tijd voor energie en veel geluid.

De zaal werd opgewarmd door Soul Sister Dance Revolution, eveneens een energieke Haagse band. Ze oogsten veel bijval uit het publiek en wisten de stemming er al goed in te krijgen. Ze vulden Di-rect goed aan; het liep naadloos in elkaar over. Maar hoe leuk het publiek het voorgerecht ook vond, ze kwamen voor de hoofdmaaltijd, Di-rect!

Zes man sterk stonden ze op het podium, de vaste bezetting, aangevuld met een extra gitarist. Dat dit niet meer de schoolband van vroeger is, werd meteen duidelijk. Met veel gevoel voor show betraden de mannen het podium, Marcel met een grote trommel. Beschilderd met vlinders, dat dan weer wel. Tot nu toe was Marcel steeds die nieuwe zanger van Di-rect, maar die geluiden zijn intussen verstomd. Marcel is niet meer weg te denken uit de band, en heeft eraan bijgedragen dat Di-rect de band is die het nu is.

Al met al was het een energieke en sprankelende avond in een redelijk gevuld Metropool. Het publiek vroeg om meer en kreeg dat ook, maar aan alle goeds komt een eind, ook aan dit concert. De liefhebber kon nog naar de andere zaal voor een avondje Frenchcore, maar de meesten deinden naar het cafe of deinden de koude Hengelose nacht in.