3voor12 Overijssel tipt: deze sessies mag je tijdens Serious Request niet missen!

Een overzicht van interessante sessies tijdens de eerste helft van de week

Redactie Enschede: Liv Krake. ,

Na de opening van het Glazen Huis op dinsdag 18 december zullen verschillende artiesten uit Overijssel verspreid in de binnenstad van Enschede muzikale sessies doen. Wij hebben een aantal sessies vanaf dinsdag 18 december tot en met vrijdag 21 december op een rij gezet die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Last van keuzestress voor de aankomende Serious Request straatsessies? Wij hebben enkele interessante en diverse lokale bands en artiesten op een rij gezet die volgens ons absoluut de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen.

The Road Home
De vier mannen van het Enschedese The Road Home zullen tijdens de 3voor12 Overijssel sessies deze week vaker te zien zijn in de binnenstad. Na verschillende succesvolle shows dit afgelopen jaar, op onder andere het Bevrijdingsfestival in Zwolle, Altersonic en Geuzenpop, maken ze zich nu warm voor een opkomende tour begin 2013 in Polen en Tsjechië. Denk aan invloeden van Bruce Springsteen, Alkaline Trio, Social Distortion, maar ook Elvis Costello. Waarom het de moeite waard is om deze band tijdens Serious Request te checken, kun je eigenlijk alleen maar zelf ervaren tijdens een show. Hun energieke shows en catchy muziek mag geen enkele muziekliefhebber missen deze week.

Tijdens Serious Request speelt The Road Home onder andere op 18 december voor de 3voor12 Overijssel sessies in cafe Jansen & Janssen vanaf 11.57 uur, op 19 december in cafe Backstage, op 20 december wederom in cafe Jansen en Janssen en op het 3FM podium op de Oude Markt. 

Mary Lou
Mary Lou is het pseudoniem van de Enschede Milou Pasveer. Deze nog jonge en talentvolle Twentse singersongwriter is een muzikante in hart en nieren. Met haar 20 jaar is ze een van de jongere artiesten die deelneemt aan de 3voor12 sessies. Haar lieflijke uiterlijk past perfect bij haar sound: fijne luistermuziek onder het genot van een goede kop koffie. Haar nummer "You", geproduceerd door niemand minder dan Tim van Doorn, is tot en met 20 december te downloaden op haar bandcamp. De dag erna, vrijdag 21 december, zal zij haar eerste EP presenteren in Metropool, Hengelo.

Mary Lou is daarnaast nog enkele keren te zien tijdens Serious Request in Enschede. Op 18 december zal zij enkele nummers zingen voor de 3voor12 Overijssel sessies in cafe Jansen & Janssen. Daarnaast zal zij een paar keer, namelijk dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag, optreden bij de Home Made Band Stand bij het Ei van Ko.

Deadbeat & friends
Niet voor de 3voor12 Overijssel sessies, maar wel in samenwerking met Serious Request, zal partyband Deadbeat en vrienden donderdag 20 december de grond van Atak laten trillen. Deze Twentse band is geen onbekende in de cafe's en poppodia van Enschede. Al meerdere malen hebben zij het Enschede publiek weten te amuseren met hun absurdistische doch vermakelijke partyrock en emocore. Met onder andere I'm a Fine Pilot, John Karlson en Grown Cold hebben zij eerder het nummer "Feed the world. Do they know it's Christmas time" opnieuw opgenomen voor Serious Request. De opneemsessie liep uit in een volledig geplande avond in Atak op 20 december. Samen met anderen zal Deadbeat het laten horen voor de baby's. 

De Nieuwe Stempel
De mannen van de rap/rockformatie De Nieuwe Stempel zullen op vrijdag 21 december vanuit Raalte richting Enschede komen om hun catchy tunes te laten horen voor Serious Request. De vier totaal diverse jongens hebben afgelopen jaar al meer dan 30 succesvolle optredens achter de rug, onder andere op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, Stone Rock, Pedro Pico Pop en bij De Doorbraak, waar ze de tweede plek wonnen. Waarom deze band aan te raden is tijdens Serious Request? Het enthousiasme op het podium spat er letterlijk van af. Niet alleen de muziek is enorm energiek, de mannen van De Nieuwe Stempel weten keer op keer het publiek aan te steken met hun vermakelijke vibe.

De Nieuwe Stempel is op vrijdag 21 december te zien in cafe Jansen & Janssen. Samen met Arthur Adam, The Road Home en Edwin Haan zullen zij tussen 11.57 en 15:00 uur het lunchende, koffiedrinkende of gewoon luisterende publiek vermaken met hun tunes.

De Kift
Wanneer je toe bent aan iets totaal anders tijdens Serious Request, dan is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen bij cultband De Kift in het mooie theater van Theater Mystiek. Op donderdag 20 december zullen de muzikanten van De Kift een optreden weggeven in het kader van Serious Request, georganiseerd door THE OVERLOAD. De band is een Nederlands muziekensemble dat in 1988 het levenslicht zag. Sindsdien maken ze muziek dat het beste te bestempelen is als fanfare met hier en daar invloeden uit de rock- en punkhoek. De Kift is een ware sensatie voor een avondje 'anders' uit. Ze hebben niet voor niets in 2001 de Zilveren Harp gewonnen.