3voor12 Overijssel tipt: tweede helft Serious Request week

Deze sessies mag je niet missen!

Redactie Enschede: Willem Stolk & Liv Krake. ,

Enschede is inmiddels gewend geraakt aan het Glazen Huis in de binnenstad. Er zijn reeds diverse muzikale sessies in de stad geweest, bij onder andere cafe Jansen & Janssen en op de 3FM Stage. We hebben nog een halve week te gaan; welke sessies mag je in deze tijd niet missen? Lees het hier.

Roos Blufpand
Als een singersongwriter-student aan het conservatorium in Enschede voelt de 19-jarige Roos Blufpand zich als een vis in het water op het podium. Het liefst combineert ze kleinkunst en theater met muziek en dit probeert ze dan ook in haar songs te doen. Het afgelopen jaar heeft ze met haar theatershow 'Hollen en Stilstaan' door heel Nederland op verschillende podia en in kleine huiskamers gestaan. De jonge singersongwriter is elke dag met teksten bezig en probeert de wereld om haar heen te 'vangen' in haar kleine liedjes. Tijdens Serious Request gaat ze samen met haar band, tevens studenten van het conservatorium, diverse shows doen. Op zaterdag 22 december geeft zij bijvoorbeeld de gehele dag optredens van vijftien minuten in de Simon Lévelt winkel. Hiervoor mag iedereen betalen wat hij of zij wilt. In de winkel is ook een kopje Roos thee te verkrijgen, genaamd 'kopje rust'. Roos heeft voor Serious Request het nummer 'Mama' geschreven. Het nummer is hier te downloaden. Ook geld doneren kan via deze link.

Go! Go! Durango
Afgelopen donderdag 13 december stond deze band nog op het Kickstart Festival in Metropool, Hengelo. Deze zaterdag 22 december staan zij bij cafe Jansen & Janssen om namens zichzelf en 3voor12 Overijssel speciaal voor de baby's op een muzikale manier geld in te zamelen. Go! Go! Durango is het nieuwste project van Thomas Meeuwis, die voorheen rockte bij Thozes. Samen met andere bandleden, onder andere ook afgestudeerden aan Artez, heeft hij de band in april dit jaar opgericht. Deze band is totaal wat anders dan Thozes: denk aan rustige invloeden van bijvoorbeeld Bon Iver en Thomas Elliot Smith, maar ook aan de folky kant van Mumford and Sons. Go! Go! Durango is een mix van dit alles met een grote vleug eigenheid. Fijne muziek voor bij een goede kop koffie. Deze jonge en absoluut vernieuwende band zal zaterdag te zien en te horen zijn vanaf 11:57 uur bij cafe Jansen & Janssen. Een goede kop koffie is hier ook te vinden.

La Sido en Co 
Popkoor La Sido en Co heeft voor Serious Request een benefietconcert georganiseerd. Op zaterdag 22 december zullen leden van dit koor en diverse andere mensen tweemaal een optreden weggeven in het Wilmink Theater: om 15 uur voor jongeren en om 19 uur een avondprogramma voor volwassenen. Bij de ingang wordt men welkom geheten door Jeugdkoor Chant’Encore. Maanlander speelt samen met het Twents mandoline- en gitaarorkest in het Wilminktheater. Verder staan er rappers en beatboxers op het programma. Tussen de twee programma's door, van 17.35 uur tot 19.00 uur, zullen er van kunstenares Ineke Spork en collega’s kunstobjecten geveild worden in de foyer door veilingmeester Ronald Scholten. In de avond is er ook een ware mystery guest aanwezig. Een middag en avond vol variatie; een leuke afwisseling om even de drukte op de Oude Markt te ontvluchten.

MUTE
Op 23 december zal de coverband MUTE zich tevens inzetten om geld in te zamelen voor de allerkleinsten. Zij zullen op deze dag een grote gig met een divers repertoire geven bij Forum C, vlakbij het station. Denk aan covers van Guus Meeuwis, maar bijvoorbeeld ook van Steppenwolf. Hiermee proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Tussen 13 uur en 17 uur kan men bieden op een instrument: per instrument kan er geld worden ingezet. Des te meer geld er wordt ingezet, des te meer instrumenten MUTE gaat gebruiken. Wanneer er voor elk instrument genoeg geld is ingezameld, zal de band het nummer afmaken. Bij het volgende nummer begint alles weer opnieuw. Help jij deze band mee bij het bereiken van een instrumentaal totaalplaatje? 

En natuurlijk.. het eindconcert
Maandag 24 december is de laatste dag dat de heren van 3FM in het Glazen Huis moeten vertoeven. Na bijna een week leven in de spotlights en leven op sapjes zullen zij met, hopelijk, een behoorlijk bedrag het huis mogen verlaten. Deze avond zal er in de binnenstad van Enschede een groot eindfeest plaatsvinden met onder andere Go Back To The Zoo, Kensington, Ilse deLange, The Opposites, Caro Emerald en Kane.