Lick speelt met twee orkesten voor Serious Request

Georganiseerd door muziekvereninging Wilhelmina Glanerbrug en Studenten Harmonie Orkest Twente

Redactie Enschede. ,

De band Lick zal een steentje bijdragen door op te treden tijdens Serious Request met een groot orkest. Ze zullen gezamenlijk een aantal eigen nummers en rockklassiekers ten gehore brengen. Dit alles is op 23 december te aanschouwen in het Wilminktheater.

Hoe komen jullie bij dit initiatief terecht?
Een van de orkestleden is een studiegenoot van onze drummer, Beinte Groen. We zijn door het orkest gevraagd om te komen spelen, omdat hij al veel over ons had gehoord en het hem een mooie aanvulling leek op het programma van de benefietavond, het Serious Concert.

Waarom is dit een evenement waar iedereen heen moet?
Grote bands als KISS, Aerosmith en Metallica gingen ons al voor en brachten een aantal van hun hits ten gehore waarbij ze werden ondersteund door een groot orkest. Nu is het onze beurt! Begin november brachten we onze nieuwe CD "Mount Rock" uit, van dat album zullen we een aantal nummers met en zonder orkest spelen. Een unieke kans om onze nummers in deze samenstelling te horen.

Hebben jullie vertrouwen in het Glazen Huis in Enschede?
We hebben absoluut vertrouwen in het Glazen Huis in Enschede. Zeker door het grote aantal initiatieven wat overal in Overijssel opduikt. We denken dat de stijgende lijn van de totaalopbrengst van Serious Request de laatste jaren zal doorzetten en zijn blij dat we ons steentje hier aan bij kunnen dragen.

Wat is jullie verwachting van de avond?
Allereerst vinden we het heel gaaf om in het Wilminktheater in Enschede te spelen. Vorig jaar december stonden we zelf nog in de zaal als bezoekers van het optreden van een van onze favoriete bands, namelijk Whitesnake. Nu mogen we zelf het podium beklimmen. Daarnaast denken we dat het een groot succes zal worden, zeker gezien het aantal "aanwezigen" bij het Facebook-event wat sterk blijft groeien