Tweede halve finale De Doorbraak vol indrukwekkende optredens

Ook Rouge verzekerd van een plek in de finale

Tekst: Edward Bouwhuis / Foto's: Joannie Kooyman ,

De tweede halve finale van De Doorbraak wordt op zaterdag 28 oktober uitgevochten in het Front in Vroomshoop. Na opnieuw een vijftal shows van enthousiaste bands, gaat Rouge er met de prijs vandoor. Deze band zal samen met vier andere bands strijden in de race om beste band van Oost-Overijssel 2011.

Ook Rouge verzekerd van een plek in de finale

De avond in Het Front (Vroomhoop) begon meteen met een aanstekelijke sound, waar geluiden van De Dijk bij verbleken. De band ZOOI uit Neede en omstreken maakten er meteen een feest van en probeerden door het uitdelen van goodies ook het publiek voor hen te winnen. Als tweede band betrad de punky rockband Mercy Flush uit Enschede het podium en deze formatie maakte veel indruk op het publiek. Maar ook op de jury, aangezien de prijs voor de Muzikant van de avond naar de bassist van de band ging.

Welcome Stranger uit Markelo brak de avond en maakten indruk met een jeugdige, enthousiaste performance. De band speelt nog niet heel lang, maar waren toch overtuigend in hun samenspel. Als vierde was het de beurt aan Rouge en vanaf de eerste toon was het al duidelijk dat hier wel eens een kandidaat zou kunnen staan voor de avondoverwinning. Het plaatje van de band klopte en toen er ook nog eens indruk werd gemaakt met een strakke sound van een goede zangeres en vooral een fantastische gitarist kon de zege bijna niet uitblijven. Maar The Road Home uit Enschede was de afsluiter van de avond en brachten zelfs het publiek in de verleiding om te gaan dansen. Met een aanstekelijke sound en goede songs maakten zij dan ook grote indruk en bezorgden zij de jury de nodige kopzorgen.

Na het laatste optreden was het weer de beurt aan de jury en na een lang en intensief overleg werd de drummer van The Road Home aangewezen als Drummer van de avond. Maar het moment waar de bands het meest opwachten was de uitslag van de Winnaar van de avond en dat werd dus de Enschedese band Rouge. Zij mogen het vrijdagavond 4 november in ieder geval opnemen tegen de Schoolyard Herons in Atak (Enschede).

De overige finalisten zijn: Colin Meyer, Maggie's Bookshop en The Road Home. Aanstaande vrijdag zal in Atak duidelijk worden welke band zich beste band van Oost-Overijssel 2011 mag noemen.