Gevarieerde eerste halve finale van De Doorbraak

Schoolyard Herons wint eerste finaleplek

Tekst: Edward Bouwhuis / Foto's: Joannie Kooyman ,

Op vrijdag 28 oktober was Why Don't Cha in Diepenheim het decor van de eerste halve finale van de Overijsselse bandwestrijd De Doorbraak. Vijf uiteenlopende bands gingen deze avond de strijd met elkaar aan. Schoolyard Herons kwam als winnaar uit de bus en is als eerste verzekerd van een finaleplek op 4 november in Atak.

Schoolyard Herons wint eerste finaleplek

De avond in Why Don't Cha (Diepenheim) begon direct heftig met een spetterend optreden van Captain Lee & the Cockswains uit Enschede. Het volume en de energie zat er meteen goed in en na het eerste optreden moest er dan ook gelijk gedweilt worden.Daarna was het de beurt aan Schoolyard Herons. Met strakke lijnen en een energieke performance maakten zij gelijk indruk op de jury.

Colin Meyer uit Hengelo mocht als derde het podium betreden en hij zette een hele show op. Want Colin werd naast door zijn band ook ondersteund door maar liefst 3 achtergrondzangeressen. Na een wat wijfelachtig begin kreeg het publiek de smaak te pakken en raakten zij erg onder de indruk van het spetterende optreden.

Liloe was als vierde aan de beurt en ook zij maakte er een ware voorstelling van. Het ombouwen was zo tijdrovend, dat dit helaas ten koste ging van haar speeltijd. Toch maakte zij erg veel indruk met haar zang en originele muzikale uitvoering.

De afsluiter van de avond was Maggie's Bookshop en zij rockten en dansten en kregen het publiek hier behoorlijk in mee. Ook was er veel interactie met het publiek, waardoor de 20 minuten werkelijk voorbij vlogen.

Voordat de jury, bestaand uit Fransesco Taranto (A la Din), Jelle van Gosliga ('t Ukien) en Xander Driessen (Mr. Skolnick) overging tot besluit werd er eerst nog het langzalzeleven aangeheven voor een jarige in het centrum.

Na een half uur nagelbijten voor de deelnemers en heftige discussies door de jury werd de uitslag bekend gemaakt door de presentator Ricardo Neeter (Atak). Als drummer van de avond was gekozen voor de drummer van Liloe, vanwege het onopvallende volgen van de muzikale uithalen van de rest van de band. Daarna werd de Muzikant van de avond gekozen en dit was Colin Meyer, vanwege het vele charisma dat hij heeft in zijn optredens. Toen was het zo ver en onder het geluid van tromgeroffel kwam de Schoolyard Herons als winnaar uit de bus, vanwege het jeugdige enthousiasme op het podium.