Alles over het elektronisch produceren van muziek tijdens de eerste NEW Conference

Nobody Beats The Drum, Delic, Pitto en Kubus leggen hun ziel & kennis op tafel

Redactie ,

NEW (Nieuw Electronische Waar) is een platform voor producers van electronische muziek uit Oost- Nederland. Op zaterdag 10 december organiseren zij de eerste NEW conference, een dag vol masterclasses door professionals op het gebied van hardware, software, mastering en mixing.

Nobody Beats The Drum, Delic, Pitto en Kubus leggen hun ziel & kennis op tafel

NEW (Nieuw Electronische Waar) is een platform voor producers van electronische muziek uit Oost- Nederland en heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Op zaterdag 10 december organiseren zij de eerste NEW conference, een dag vol masterclasses door professionals op het gebied van hardware, software, mastering en mixing. Alles wat je nodig hebt om de track die je gebouwd hebt ook goed op plaat te krijgen of live een club mee omver te blazen.

Onder andere Nobody Beats The Drum, Kubus en Delic leggen in verschillende masterclasses uit hoe je het beste uit je apparatuur kunt halen. Hoe ga je om met hardware en software, hoe laat je je tracks optimaal klinken en hoe zet je een ultieme liveset in elkaar? Dit en meer zal worden beantwoord door professionals uit de industrie. Daarnaast kun je tijdens ‘Track & Judge’ je track laten horen aan producers, danceprogrammeurs en boekingskantoren en ontvang je een-op-een feedback.

Het programma:
Masterclass 1: Nobody Beats The Drum - Hardware vs Software.
Masterclass 2: Kubus - Synthesizers, Sounddesign & Synthese
Masterclass 3: Delic - Software & Mixagetechniek
Masterclass 4: Rinus Hooning (Recordindustry) - Mastering
Masterclass 5: Arne Broekhoven - Online promotion
Masterclass 6: Pitto - Ableton
Masterclass 7: Steve Mensink – Hardwired

Meer informatie over het programma vind je hier. De conference vindt plaats van 15.00 tot 23.00 uur. Daarnaast kun je ’s nachts gratis naar de releaseparty van Bizet Reactions. Kaarten zijn voor € 10,- verkrijgbaar via Het Burgerweeshuis

 

NEW helpt producers om zich zowel in de studio als op het podium te kunnen ontwikkelen doormiddel van showcases, masterclasses, het internetplatform en de jaarlijkse album uitgave van de beste tracks van het afgelopen jaar. Dit jaar verschijnt alweer de zevende release van dit album, 7.0. Producers uit Oost-Nederland kunnen tot 1 december hun muziek aanleveren om mee te dingen naar de selectie. Aanmelden en uploaden kan via de website van NEW.

NEW is een project van productiehuis Oost-Nederland, het Burgerweeshuis en Doornroosje en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeentes Deventer en Nijmegen, de provincies Overijssel en Gelderland en Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en Kunst & Cultuur Gelderland (KCG).