Zanger verlaat Kudra Mata

Win kaarten voor de afscheidsshow met Mastodon

Na vijf enorm goede jaren heeft de zanger van Kudra Mata, Karel Lenferink, besloten te stoppen. Op 29 juni staat er een afscheidsshow gepland en jij kan daar bij zijn!

Win kaarten voor de afscheidsshow met Mastodon

Karel Lenferink, zanger van de Hengelose metalformatie Kudra Mata, heeft besloten na vijf jaar de band te verlaten. “Met pijn in mijn hart heb ik de knoop doorgehakt.” legt Lenferink uit. “Ik kan terugkijken op vijf te gekke jaren. Met z’n allen in een busje hebben zijn we door heel Nederland gecrossed. We deden shows in Duitsland, Polen, de Melkweg, Bevrijdingsfestival Zwolle, Zwarte Cross. We speelden met bands als Lamb of God, Sepultura en Meshuggah. Mooie herinneringen. Daar hebben we hard voor gewerkt. Je snapt dat dat meer tijd en energie heeft gekost dan alleen gezellig rondhangen in de repetitieruimte. Die tijd, energie en prioriteit begon bij mij steeds meer weg te zakken. En dat is het laatste wat de band kan gebruiken. Daarnaast ben ik van huis uit eigenlijk gitarist met een voorliefde voor hardcore. Het zijn van zanger en frontman van een technische metalband op dreef strekte daardoor steeds minder met mijn roots en persoonlijke voorkeur. Bij deze wil ik al onze fans, alle bevriende bands en iedereen die ons een warm hart toedraagt enorm bedanken voor alle support, nieuwe vriendschappen, gratis bier, slaapplekken en heel veel mooie herinneringen de afgelopen jaren. Het was het meer dan waard!”

“Erg jammer, maar een 100% geldige reden” voegt gitarist Tijmen Hobbel toe. “Als je met z’n allen iets wilt bereiken, moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Anders werkt het niet. Ruimte voor concessies is er niet. Natuurlijk respecteren we Karels beslissing. Dat neemt niet weg dat het ontzettend jammer is dat een vriend met z’n vreselijk brute strot besluit bij deze halte uit te stappen. We slepen hem af en toe wel weer de bus in, maar dan als roadie...”.

De rest peinst er niet over om te stoppen. Drummer Tim Kuper vertelt: “Ondertussen hebben we alles behalve stilgezeten. Een aantal nieuwe nummers is al klaar en we demo-en nu met het materiaal wat er nog allemaal op de plank ligt. Dus genoeg redenen om geen gas terug te nemen. Integendeel. De nieuwe zanger valt wat dat betreft met z’n neus in de boter”. Wie dat wordt, valt nog te bezien. De band heeft nog geen opvolger op het oog. “Klopt. Die lat ligt hoog.”zegt bassist Glenn Groeneveld. “Karel is natuurlijk niet de eerste de beste, dus je moet van goed huize komen. Binnen ons eigen netwerk hebben we de right man for the job vooralsnog niet kunnen vinden, dus bij deze: Jachtseizoen geopend!” Geïnteresseerden kunnen zich melden via zanger@kudramata.nl

Afscheidsshow met Mastodon

De afscheidsshow moet er natuurlijk eentje worden voor in de boeken. Daarom met niemand minder dan de Amerikaanse metalgigant Mastodon aan hun zij, zal Karel nog één keer de longen uit z’n lijf schreeuwen. De show staat gepland voor volgende week woensdag 29 juni in Metropool, Hengelo. De deur gaat open om19:00, Kudra Mata begint om 20:00.

En jij + vriend(in) kan daar gratis getuige van zijn! De band verloot namelijk 3x2 tickets voor dit nu al memorabele feest. Hoe win je? Simpel: ‘Like’ Kudra Mata op Facebook en laat bij de event invite het volgende bericht achter: ‘GIVE ME THOSE DAMN TICKETS!’ De winnaars worden dinsdag 28 juni bekend gemaakt (sms ‘KAREL UIT’ naar 666 voor extra kans...).