Gillende gitaren zetten paardenrock in volle draf!

De Bimbo's en Gewapend Beton weten De Buze te overtuigen

Tekst: Johan Schoterman ,

Malle Pietje & De Bimbo's krijgen een herkansing in De Buze, bijgestaan door The Last Stand en Gewapend Beton. Dat staat garant voor een avond beuken en dansen, met virtuoze gitaren en wild blond haar.

De Bimbo's en Gewapend Beton weten De Buze te overtuigen

Vrijdagavond 17 juni stap ik op de fiets om naar het plaatselijke poppodium De Bûze te gaan, in de weet dat daar één van Nederlandse beste gitaarvirtuozen speelt van dit moment. En dan ook nog eens in twee van de drie bands die vanavond geprogrammeerd staan, dus zeg maar twee voor de prijs van één, dat heeft de programmeur prima geregeld!

Aangekomen staat de band The Last Stand al een heerlijk potje te beuken in dit altijd zeer gezellige 'broekzak'-theater, voor het publiek die niet in grote getale is komen opdagen. Deze band uit Heerenveen gaat er dan ook vol in om de toeschouwers te vermaken en dat lukt ze uitstekend!

Gewapend Beton! “Hallo, wij komen uit Amsterdam”, klinkt het vanaf het podium. Dit wordt door de “Steenwiekers” al met een luid gejuich ontvangen. De charismatische frontman Douwe springt over het podium heen om het publiek nog meer op te zwepen. Met een loeistrakke ritme sectie en een “Bokito” van een drummer, beestachtig goed! En voor het eerst deze avond knalt gitarist Oeds Beijdals zijn snoeiharde gitaargeluid gilt de zaal in. De ene naar de andere gitaarsolo schudt hij zonder schijnbaar enige moeite uit de mouw. De speedpunkers uit de hoofdstad tappen knallende hits uit de speakers ,waaronder het nummer “Motorhead” van de gelijknamige band, uit 1969. Maar grotendeels spelen ze allemaal nieuwe 'hits' van het nieuwe album “Big Dump Kids”, een echte aanrader.

Malle Pietje en de Bimbo’s. Afgelopen december moesten de Bimbo’s het optreden afzeggen in Steenwijk ,wegens onbegaanbare wegen in het westen des land en dit wilden ze graag even goedmaken. Met onvervalste echte 'paardenrock'! Leuke meiden, wederom uit Amsterdam, hoog blond haar, wild dansend en headbangend over de stage. Ze kregen veel 'airplay' bij 3FM en speelden op bijna alle festivals van Nederland. Tegenwoordig hebben ze dus een extra gitarist in de gelederen, Oeds, en dit is zeker een welkome aanvulling. Wat hij reeds liet horen bij Gewapend Beton doet hij bij Malle Pietje even dunnetjes over, hulde voor deze man.

Met een show die niet stil valt weten De Bimbo’s De Bûze zeker te overtuigen en na afloop van elk nummer word het applaus onderbroken door de volgende knaller die al weer ingezet word. Met natuurlijk hoogtepunten als “ Tienerhoer” en “ Keihard beuken”. Vette shit mensen, of moet ik zeggen “dikke paardenpoep”?