Rock en Rollen Wezenlanden Park

Laatste editie Rock ’n ROLL festival ondanks regen geslaagde dag

Tekst: Youri Heuven / Foto's: Yvonne Rakhorst ,

Begon het festival eerder onder steun van jongerencentrum Travers Welzijn ondertussen organiseert Stichting Pip Events een volwaardig festival, met 2 openluchtpodia, een dj tent en een skate wedstrijd waar later ook dj’s draaien. Op 12 augustus was alweer de laatste editie van het Rock ‘n ROLL festival. Een fotoverslag van een regenachtige maar toch geslaagde dag.

Laatste editie Rock ’n ROLL festival ondanks regen geslaagde dag

Begon het festival eerder onder steun van jongerencentrum Travers Welzijn ondertussen organiseert Stichting Pip Events een volwaardig festival, met 2 openluchtpodia, een dj tent en een skate wedstrijd waar later ook dj’s draaien. Op 12 augustus was alweer de laatste editie van het Rock ‘n ROLL festival. Een fotoverslag van een regenachtige maar toch geslaagde dag.

De zomer lijkt ook vandaag ver te zoeken. Hoewel de regen dreigt, begint de dag met aardig weer. Het is niet echt druk. Hoogstwaarschijnlijk heeft het mindere weer, de zomervakantie en de vele andere activiteiten rondom Zwolle toch invloed op het bezoekersaantal. Stil is het er echter niet. Er is veel interesse in de Skate wedstrijd en de dj’s, treken ook aardig wat bekijks. Verder op de dag begint de regen, maar ook het aantal bezoekers neemt gestaag wat toe. Een nat pak maakt niet meer uit, want de bezoekers genieten van de muziek.

House en gitaargeweld op main stage
Er is een druk programma. Op het grote podium, genaamd de Bloemink Security Stage, trappen onder andere bands als  Tiger Love Machine en Audioporn af.The Kik houdt vervolgens de sfeer er goed in met hun beetje beatlesque, vermakelijke pop rock. Als dan de Belgische band Rebel Yell start begint het festival echt op gang te komen. Deze band zit bomvol met stoere mannen en weten met hun  eighties rock n roll prima hoe je een potje moet rocken. De band lijkt echter een beetje misplaatst. Ondanks hun harde rock, wordt de jaren tachtig sound niet door iedereen begrepen. Als dan de volgende act, Red Kidney Beans, op het podium verschijnt, blijkt deze band eveneens iets misplaatst te zijn. Deze drie oude mannen en een zoon achter de drum is compleet met accordeon. Hun hun "Nouveau Zydeco" – bluesy en funky up-tempo dansbare muziek – ontvangt men met een glimlach. Na deze verzachtende klanken keert men terug naar een stevig potje punk ’n roll met The 101’s. Als het dan de beurt is aan Death Letters neemt het, ondanks het slechtere weer, publiek toe. Het blijkt: het tweetal maakt al aardig wat naam. In de volgende act wil vooral de zangers van Krause naam maken. Het betreft echter verrassende electro met poppy. Als afsluiter staat Aux Raus gepland. Al snel is duidelijk dat het publiek hier met drommen op af komt. Het is dan ook druk voor het podium waar deze Amsterdammers een stampende mix neerzetten van house en gitaargeweld.


Jazz, rock en lekker vout op KCO podium
Tegelijkertijd spelen voornamelijk lokale band op het KCO podium. De winnaar van Op het van de 'voute editie van Zwolle gaat vreemd' hebben de eer te openen. Deze Zwollenaren weten op humoristische wijze met hun interpretatie van verschillende nummers een mooie start te maken. Vervolgens is het de beurt aan de energieke voorman van Magie’s Bookshop. Het is al snel duidelijk waarom deze band de afgelopen tijd vele prijzen weet binnen te slepen als men de sprankelende presentatie van de frontman ziet. U serious daarentegen is nog een beetje zoekende naar een eigen stijl. De alternatieve rock rammelt een beetje. Pas in de wat stevigere nummers komt de band beter tot zijn recht. Dan is het tijd voor de punkrock van Glasses & Mustaches; de band die de bandnaam lijkt te realiseren met de bassist, compleet met zwarte zonnebril en snor op de microfoonstandaard.. De band zet een energieke show neer met goed in het gehoor liggende punkrock. Na alle snorren en brillen is het tijd voor vervlogen tijden. De heren van Go Green hebben er zichtbaar veel plezier in; lekkere oude rock zoals die ooit gemaakt werd. Knallend gaat men door met een potje stevige metal van  Undawn. Complimenten voor het strakke spel. Undawn vormt een groot contrast met de volgende band. Kashmir is dan ook een beetje een vremde eend in de bijt. Ondanks dit alles wordt hun mix  funky jazz en blues goed ontvangen. Dit neemt vooralt oe als bij het laatste nummer spontaan een zanger zich bij de band voegt.  Als laatste is Striking Justice aan de beurt. Zij krijgen het publiek flink los vooraan het podium met hun energieke hardcore en sluiten het KCO podium knallend af..

Concluderend: ondanks het mindere weer en de ietwat tegenvallende opkomst is de vijfde en laatste editie erg geslaagd.