Label Goomah Music viert 5-jarig bestaan in Hedon

Labelnight Goomah: verrassend divers

Tekst: Marleen de Roo / Foto's: Anouk Schamper ,

Het Zwolse label Goomah Music bestaat vijf jaar, tijd voor een feestje. In poppodium Hedon en het Zwolse Popfront kunnen de bezoekers genieten van alles wat Goomah te brengen heeft: en dat is veel.

Labelnight Goomah: verrassend divers

Het pand aan de Burgemeester Drijbersingel is een opvallende verschijning deze vrijdagavond. Bij de ingang ligt een rode loper en het grote tv-scherm met een blokkenschema geven aan dat hier iets groots staat te gebeuren. In Popfront verlichten felgekleurde lampen schimmen op het podium. De laatste tonen van de catchy band I Kissed Charles verlaten de zaal, terwijl de bezoekers direct doorstromen naar Hedon. Oud-Hedon programmeur Arjan Domhof en Frank Satink vieren vandaag hun vijfjarig jubileum van Goomah Music en voor vijf euro mag iedereen meefeesten.  
 
De harde gitaren van Colossa trekken een divers publiek: studenten, muzikanten, concertbezoekers, journalisten, tieners, het is een leuke mengelmoes. Het scherpe, witte licht flikkert als het drietal de melodieuze stonerrock nummers ten gehore brengt. Met de label van 3FM Serious Talent op zak, krijgt de band de bezoekers goed aan het klappen. De rauwe rock spreekt misschien niet iedereen aan, maar het is een geslaagd begin van de Labelnight.
 
Net als bij een festival, verlaat de ene groep mensen Hedon door eerst een blik op het blokkenschema te werpen, de andere groep neemt een biertje in het café. In Popfront weten Casper Adrien en band zich ondertussen prima te vermaken. Doordat de mensen een flink stuk van het podium verwijderd staan, besluit Casper ze tegemoet te komen. Letterlijk. De volgende nummers speelt hij midden in de zaal, die inmiddels is volgelopen. De singer-songwriter geniet duidelijk van de aandacht. In de aangename stilte speelt hij prachtige folknummers met mooie teksten. Zijn bandgenoten versterken de emotie en geven de nummers nog meer kracht. Na een paar nummers gaat de jonge Casper weer achter zijn microfoon staan en gaan de lichten weer aan. De kracht en emotie verdwijnen uit de setting, maar de liedjes staan als een huis.
 
De Vlaamse Garcia Goodbye laat even op zich wachten, dus de Belgen grappen vliegen al om de oren. En ondanks de flinke portie humor die de rockers bezitten, is de muziek beslist geen grap. De poprockband maakt aangename, catchy songs, die goed in het hoofd blijven hangen. Ook de rustige nummers zullen veel mensen aanspreken. Een goede band voor op de namiddag op de zomerfestivals.
 
Are You a Lion is inmiddels al begonnen in Popfront. Meteen is het duidelijk dat Popfront eigenlijk een beetje te klein is voor de Overijsselse groep. De alternatieve rootsrock trekt erg veel publiek. De meeste van de bezoekers zullen de heren al vaker zijn tegen gekomen op festivals of een optreden in de omgeving. En de komende maanden zullen ze vast vaker nog te bewonderen zijn op de festivals, waar deze Amerikaanse rock de perfecte setting vindt. Languit in de zon, een glas bier in de hand, zonnebril op…
 
Terwijl Tommy Ebben de grote zaal van Hedon in vervoering probeert te brengen, viert Cool Genius juist groot feest in het kleine Popfront. De band geeft alles, vrolijke muziek, leuke teksten en interactie met het publiek. Dit slaat in als een bom, want de deuren van de zaal gaan op een gegeven moment potdicht voor de grote toestroom mensen. De zaal is overvol en er wordt gedrongen om iets mee te krijgen van dit feestje. En zij misschien niet de beste muzikanten zijn, wil niemand hier ook maar een seconde van missen.
 
De laatste band van de avond, The Horse Company, wil ook niemand missen. Terwijl diverse muzikanten, platenbazen, programmeurs in de lounge aan het netwerken zijn, trekken de eerste noten van de Zwolse band het café met gemak leeg. De biertjes worden meegenomen en voor het eerst wordt ook het voorste gedeelte van de grotere zaal benut. Het mag duidelijk zijn dat The Horse Company het paradepaardje is van Goomah. Met veel media-aandacht, airplay en optredens door het gehele land en een nieuw album onderweg – diens release zou plaatsvinden in dezelfde zaal – zijn ze de hoofdact van dit feestje. Geen twijfel over mogelijk, Goomah heeft zijn mooiste paard van stal gehaald, maar er staat nog genoeg talent te trappelen.