Gratis lachen, feesten en meezingen bij Hedon Presents

Clueless, Nou En en Want Want overtuigen met humor

Tekst: Marleen de Roo / Foto's: Hendrik Jan Oskam ,

De toegangsprijs is niet langer een excuus om nieuwe bandjes te gaan kijken. Afgelopen donderdag kon het publiek in Hedon genieten van Want Want, Nou En en Clueless. Vrolijke liedjes, goede muziek, veel humor en dat helemaal gratis.

Clueless, Nou En en Want Want overtuigen met humor

“Drie topbands voor de prijs van nul!” staat er op de website van Hedon geschreven. Hedon Presents is al een bekend begrip in Zwolle. Bezoekers van het poppodium kunnen gratis kennis maken met nieuwe, getalenteerde bands en een aantal bekendere bands uit de regio. Bedenk dan nog maar een excuus om niet langs te komen …

Er waren maar weinig mensen met een excuus, want de zaal is goed gevuld als Clueless het podium betreedt. De sound van deze powerpopband doet erg denken aan de punkpop uit de jaren ’90, vrolijke liedjes in de stijl van Sum 41 en Green Day. De heren zijn goed gehumeurd, want de jonge grappen over seks, vrouwen en foute woordspelingen vliegen de zaal in. De vele grappen en de interactie met het publiek brengen meteen een goede sfeer. De – als enige Engelstalige – band speelt constant en goed. Vooral de cover van Lady Gaga’s ‘Bad Romance’ is er juist een om in te lijsten. Volgens Clueless een nieuwe, gejatte versie van hun nummer ‘Square Dance’, dat meteen voor een lachsalvo in de zaal zorgt. 

De nummers van Nou En bevatten ook veel humor. Na het winnen van diverse prijzen, scoorde Nou En een grote hit met het grappige nummer ‘Gothic Meisje’. Ook erg humoristisch was de Sinterklaas EP die de band een aantal jaren geleden uitbracht. Al jaren gaan ze stad en land af met Nederlandstalige punknummers die doorspekt zijn met sarcastische humor. De heren staan overduidelijk te genieten op het podium. Hoewel de band bekend staat om interactie met het publiek, lijkt dit vandaag minder belangrijk dan anders. In een rap tempo brengen ze de een na de andere song ten gehore. Het publiek stoort zich hier niet aan, er wordt gesprongen en het bier is niet aan te slepen.

Dronken of niet, met Want Want in huis is het altijd feest. Want Want is 3FM Serious Talent en heeft gespeeld op grote festivals zoals Eurosonic Noorderslag en het Bevrijdingsfestival Overijssel. Overal waar de band op de bühne staat is het feest: in de zaal, tent of op het veld. Ook vanavond is het weer raak, de hele zaal gaat op in de muziek van Want Want. Er wordt luid meegezongen met de grote hits 'Heleen', 'Kip Paard Koe' en 'Stomme Trut'. De heren betrekken het publiek bij alles. Ook worden de journalisten nog even aangesproken. “Als er een recensent in de zaal is, wil die dan schrijven dat we zingen als Engelen? Dan krijgt die een gratis T-shirt.”
Door de grappige teksten, de grote hoeveelheid bier en het hoge meezinggehalte, let niemand meer op de speelkwaliteit. Jammer, want Want Want heeft veel talent. De liedjes zitten goed in elkaar en hebben veel kracht. 

Uitgeput van het gespring, moe van het lachen en lichtelijk aangeschoten verlaat het publiek de zaal. Als dat geen waar is voor je geld…