Clubtour door de provincie

3VOOR12/Overijssel presenteert The Information, Sideditch en Stefany June

Tekst: Joannie Kooyman ,

Dit voorjaar gaat 3VOOR12/Overijssel door de provincie met een clubtour. Voor deze tour zijn drie Overijsselse bands geselecteerd, die de moeite van het bekijken en beluisteren zeker waard zijn, namelijk The Information, Sideditch en Stefany June.

3VOOR12/Overijssel presenteert The Information, Sideditch en Stefany June

De vier kernpodia in Overijssel (Hedon, Burgerweeshuis, Atak en Metropool) hebben de koppen bij elkaar gestoken om in samenwerking met 3VOOR12/Overijssel een clubtour te organiseren. Deze clubtour bestaat uit twee delen, één in het voorjaar en één in het najaar. Voor de eerste tour is gekozen voor de volgende bands: The Information, Sideditch en Stefany June.
 
The Information combineert de duistere kant van folkrock met een afgewogen dosis vervreemding. Na twee keer te hebben opgetreden, stond deze band in 2009 al op Eurosonic. Eind 2009 brachten ze hun eerste EP uit, een eerlijke en rauwe plaat. Op dit moment is het tweede album bijna klaar en deze zal dan ook gepresenteerd worden tijdens de clubtour.
 
Sideditch is sfeervolle softrock met een indie randje en komt uit Deventer. Al sinds 2007 maken Dirk Scholten, Martijn van Landschoot, Job Stroot, Dirk Eidhof en Joris Kwast muziek in deze formatie. In 2010 verscheen een eerste studio demo, genaamd “Mary, Me”. De titelsong van deze demo stond ook op de promotie-cd “De IJssel Stroomt Over” van dit jaar en het nummer “Supreme” verscheen op 3VOOR12’s Hollandse Nieuwe #15.
 
Stefany June maakt vrolijke popmuziek met elektronische franje. Enerzijds een singer-songwriter, anderzijds een artiest die zich niet voor de hedendaagse definitie van Singer-songwriter leent. Aan de Popacademie Enschede ontmoette zij haar band en haar producer Julian Enequist en met indie verstrengelde eigenzinnigheid presenteert ze haar songs aan het publiek, gekleurd met een stem die velen doet denken aan een jonge Kate Bush.
 
Deze drie bands zijn te aanschouwen tijdens de clubtour van 3VOOR12/Overijssel op onderstaande data. Naast deze bands heeft elke zaal een lokaal voorprogramma.
 
7 mei, ‘t Ukien - Kampen
13 mei, Atak - Enschede
20 mei, Why Don’t Cha - Diepenheim
10 juni, Burgerweeshuis - Deventer
 
De zalen openen om 20.00 uur en de entree bedraagt € 2,50.