“Er zijn veel mooie dingen te doen in Overijssel, en iedereen moet dat weten”

Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel, woensdag 3 november 2010

Lizet van de Kamp ,

Een dag waarop je kunt netwerken, eten, drinken, presentaties bekijken en nieuwe contacten kunt opdoen. Dat is in het kort waar de Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel over gaat. Een interview met Bert Bennink, de organisator van Kunst & Cultuur Overijssel, over het nut en de bedoeling van deze dag.

Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel, woensdag 3 november 2010

Woensdag 3 november wordt in Hedon te Zwolle de eerste Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel georganiseerd. Bert Bennink, adviseur popmuziek bij Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en organisator van deze netwerkmeeting, vertelt hierover.

Wat houdt deze netwerkmeeting in?
"De Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel is een middag vol met presentaties over popmuziek in Overijssel. De bedoeling is om mensen die bezig zijn met popmuziek in Overijssel te ontmoeten. Je kunt er eten, drinken, presentaties zien en nieuwe contacten opdoen. En wanneer je zelf ideeën hebt kun je makkelijker bij mensen aankloppen die er misschien iets mee willen doen. Iedereen loopt hier gewoon rond. Deze netwerkmeeting is vooral bedoeld voor het versterken van de popsector in Overijssel. Om banden te versterken en kansen te vergroten."

Waarom organiseert Kunst & Cultuur Overijssel dit?
"Wij organiseren deze netwerkmeeting, omdat het nodig is. Er zijn heel veel mooie dingen te doen in Overijssel en iedereen moet dat weten. Tijdens deze middag kom je te weten wat er gebeurt en wie daar achter zit. De Overijsselse popsector heeft meer samenhang nodig, ze leeft op dit moment heel erg langs elkaar heen. Elkaar af en toe zien en horen kan heel nuttig zijn. Ik heb al mijn contacten uitgenodigd: uit het hele land en ook uit het buitenland. Dit is ook handig wanneer bands zich buiten Overijssel willen profileren. Dan is het makkelijk als er mensen uit, bijvoorbeeld, Utrecht aanwezig zijn. Dan kun je gewoon met een zak cd’s een rondje lopen en met mensen praten."

Wat staat er allemaal op het programma?
"Er zijn een heleboel verschillende dingen die gaan gebeuren. Frank Satink (Ev’Hands, Dauwpop, Metropool red.) wordt geïnterviewd door Erik Krebbers van De Stentor. Ik vind dit onderdeel zelf het meest interessant, omdat Satink zoveel tegelijkertijd doet. Hij is zo belangrijk voor de popmuziek in Overijssel. Satink krijgt een kritische journalist voor zich, daarom wordt het een boeiend gesprek." 
"Niek van der Sprong, van het bevrijdingsfestival Overijssel, komt vertellen hoe je een groot festival organiseert. Bertolf en Miss Montreal babbelen over wat er de laatste tijd met hen is gebeurd. Hier ga ik ook zeker even kijken, dat wordt vast leuk. Kortom: er komen veel organisaties vertellen over wat ze doen en wat ze van plan zijn. Er is ook een borrel en daar houden poporganisatoren van. Je kunt dan op een informele manier makkelijk contact met elkaar maken. Als afsluiter zullen er 's avonds drie veelbelovende bands spelen, die ook naar Eurosonic gaan. Welke dat zijn wordt vlak voor het diner bekendgemaakt."

Voor wie is deze netwerkmeeting bedoeld?
"Dat is heel verschillend. Het is voor geïnteresseerden in popmuziek, muzikanten, mensen van podia, journalisten, festivalorganisatoren, mensen van buiten Overijssel, ga zo maar door. Er komt echt van alles. Ik zie het best wel groots tegemoet."

Ga naar www.kco.nl voor meer informatie en het aanmeldingsformulier. Je kunt je tot 25 oktober aanmelden.