Customs: stijlvolle en pure muziekervaring

Avond vol catchy en aangename liedjes

Tekst: Marleen de Roo / Foto's: Hendrik Jan Oskam ,

Op 26 november waren de Belgische heren van Customs in Hedon. In het voorprogramma stond I Kissed Charles uit Meppel. Samen wisten ze de avond aangenaam te maken met het spelen van catchy nummers.

Avond vol catchy en aangename liedjes

Catchy betekent “aangenaam en makkelijk te onthouden” en is het enige woord dat afgelopen vrijdagavond kan omschrijven. Zowel I Kissed Charles als de Belgische rockers van Customs vermaakten het publiek in Hedon met catchy nummers en stijlvolle outfits. Een aangename avond die makkelijk te onthouden is.

De stijlvolle Charlot straalt al bij het betreden van het podium. Ook de andere leden van I Kissed Charles hebben er duidelijk zin in. Met een grote glimlach op de gezichten, spelen ze gezellige popsongs. Het is onmogelijk om chagrijnig te blijven kijken als deze Drentse band het podium tot hun bezit neemt. De ‘catchy’ synthpopnummers liggen lekker in het gehoor en hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Bij de bekende nummers ‘Let’s French Tonight’ en ‘Boys Dump Your Girlfriends’ wordt zelfs luid meegezongen door een aantal fans. Helaas blijkt de stem van Charlot niet altijd sterk genoeg om over het gitaargeweld van haar bandgenoten uit te komen.

Gitaren overheersen ook tijdens het optreden van Customs. Deze Belgische indieband speelt ook catchy nummes, maar deze zijn rustiger en meer volwassen dan het voorprogramma. Hoewel de band regelmatig wordt vergeleken met Interpol, zijn de nummers van Customs een stuk energieker. Het meest vernieuwend is de puurheid van het optreden. Geen overdreven gespring, geen stemvervormers of gekke kleding. Dit is erg verfrissend in de tijd van Lady Gaga, maar kan ook saai overkomen. Vooral het publiek dat had gehoopt op een avondje gitaargeweld zou teleurgesteld kunnen zijn door de relaxtheid van het optreden. Alleen bij de bekende hits ‘Rex’ en ‘Justine’ gaan de Belgen nog even los. Maar een band dat wordt geleid door zanger en gitarist Kristof Marie Albert Uittebroek, met zijn zuivere en donkere stem, heeft geen poeha nodig om te overtuigen. De muziek spreekt voor zichzelf: puur, aantrekkelijk en catchy.