Bullet Bow Shockwave in Café de Stam

Derde optreden voor thuispubliek

door: Marcel Klaster ,

Hun eerste optreden was als voorprogramma van Blaze Bailey en dus gelijk al een goeie start voor een beginnende band. Het tweede optreden was op bevrijdingsdag in Almelo. Vanavond het derde voor het thuispubliek in Café de Stam in Almelo.

Derde optreden voor thuispubliek

De eerste band van vanavond is AliennatioN. De heren uit het Drentse land maken stonerrock zoals ze het zelf noemen. Ze hebben er duidelijk zin in en spelen erg energiek, maar krijgen het publiek niet echt mee deze avond. Het publiek is duidelijk voor Bullet Bow Shockwave gekomen.
 
De heren van Bullet Bow Shockwave zijn allemaal al een tijdje bezig in de muziek. Zanger Niek Mollen was voorheen de frontman van Red Sky Burning. Bassist Henri Andres is nog steeds actief als gitarist in Bloodsin en bassist in INRI. Gitarist Ramon da Silvio speel(t)de in Remo Park en drummer Niek Boel was de slagwerker van Planetary Sounds. Dat de heren allemaal zo hun eigen invloeden inbrengen is te horen aan de muziek van Bullet Bow Shockwave. Het is een bonte mengeling van stijlen binnen de rock en metal die niet onder één noemer te vangen is.
 
De kleine ruimte voor het podium is goed gevuld en dat is altijd lekker voor een band. Ondanks dat dit pas hun derde optreden is lijken de mannen al aardig op elkaar ingespeeld te zijn. Er wordt dan ook een strakke en energieke set neergezet van tien nummers. Eigenlijk nog te kort want de muziek verveelt geen moment. Binnenkort duiken ze de studio in om een full length CD op te nemen dus zal het qua optredens weer even rustig worden.
Ik denk echter dat we wel meer gaan horen van deze band dus hou je ogen en oren open!