Schwarzblut maakt indruk in Burgerweeshuis

Presentatie dubbel-cd 'Mausoleum'

Tekst: Joost Kleine Schaars ,

Schwarzblut presenteert 20 maart 'Mausoleum' in Burgerweeshuis.

Presentatie dubbel-cd 'Mausoleum'

Schwarzblut is waarschijnlijk de meest volwassen band van de Deventer oefenruimte De Bunker op dit moment. Om achter het bewijs te komen, bezocht ik hun nieuwe dubbel-cd presentatie in het Burgerweeshuis op zaterdag 20 maart. De setlist bevatte slechts drie oude nummers, dus vooraf veelbelovend.

Over smaak valt de twisten, maar deze band kenmerkt zich zeker door diverse stijlen. Als je alleen de rock/pop kant kent, moet je dit serieus een keer meemaken. Sommige rockbands ogen wat statisch, een avond Schwarzblut laat zien dat het ook robuuster kan.

Bij binnenkomst staat rechts een tafel met Schwarzblut-spulletjes. Arjan van de bunker koopt het eerste exemplaar. Het artwork ziet er netjes uit. De band is zichtbaar trots op hen dubbel-cd.

Je hoeft er niet van te houden om het mooi te vinden. Ze geven een theatraal en verzorgd optreden. De spannendste persoon op het podium is toch wel Zeon. Met zijn danslust trekt hij de volledige aandacht naar zich toe. Daarnaast heeft hij ook een gigantische brulstem. Angèlika staat sfeervol te dansen en laat merken dat ze een zwoele stem in huis heeft. Samen houden ze de vertolking van de middeleeuwse gedichten in het geheel.

Ik moet de achterban natuurlijk niet te kort doen. De beats en video komen van een laptop. De video’s bestaan grotendeels uit effecten in de kleuren van Schwarzblut: zwart, rood en een tintje blauw. Soms zie je citaten geprojecteerd, daar wordt dan even de nadruk op gelegd. Muzikaal gezien klinken de beats spannend. Je kan merken dat daar de basis ligt. De tempo wordt mede bepaald door het drumwerk. De basgitarist zorgt voor het nodige laag.

Een spannend en vurig optreden. Ik denk zelf dat ze poptempelwaardig zijn. Het complete toneelbeeld zou nog meer schitteren in een zaal als Paradiso of Carré.