Op naar de Burger Band Clash

Een interview met soulside

Tekst:: Steven den Boer ,

Op vrijdag 2 april is de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. De derde band van deze avond die we aan jullie voorstellen is Soulside. Misschien winnen zij wel een single-opname in een professionele studio, een fotoshoot en een optreden op het Havenwerk festival. Lees het interview en vandaag is de laatste dag om kans te maken op vrijkaarten.

Een interview met soulside

Op vrijdag 2 april is de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. De derde band van deze avond die we aan jullie voorstellen is Soulside. Misschien winnen zij wel een single-opname in een professionele studio, een fotoshoot en een optreden op het Havenwerk festival. Lees het interview en vandaag is de laatste dag om kans te maken op vrijkaarten.

Wat voor soort muziek spelen jullie?
Een van de gitaristen is heel gek van de band 'Muse'. Hij is gek op effecten en vage geluiden en dat hoor je ook regelmatig terug in onze songs. Ikzelf ben helemaal gek van Acda en de Munnik, dus we proberen ook de teksten simpel, maar toch diepzinnig te houden. De bassist heeft een voorkeur voor Bruce Springsteen en McFly, die allebei ook bekend door hun geweldige opbouw in hun songs. We proberen alle dingen uit en kijken wat het mooist is. Als er maar een leuke lijn, een leuke tekst en een lekkere gitaarsolo in zitten, zijn wij tevreden.

Jullie spelen zowel eigen nummers als covers. Wat krijgen we vrijdag te zien?
Alleen eigen nummers. Alledrie vrij nieuwe nummers van ons. Nummers die we zelf heel leuk vinden om te spelen. Geen covers; die spelen we sowieso bijna niet. We zijn trots op ons eigen werk en proberen ons daar aan vast te houden. Soms een keer een U2'tje erbij of een Katy Perry'tje is altijd lachen, maar dat beperken we tot de oefenruimte. Het wordt gewoon lekker rocken en voor de popliefhebbers hebben we ook nog iets in petto.

Wat zal jullie geheime wapen zijn op de Burger Band Clash waar jullie de jury mee gaan overtuigen?
We proberen veelzijdigheid te laten zien en horen. We willen namelijk niet in één stijl blijven zitten. Dat wanneer het publiek het ene nummer niks aan vind, 5 minuten later kan terugkomen en denken: 'Maar dit is toch wel een lekker nummertje.' Als ze dat maar bij één van de nummers hebben, is het al goed. Daarnaast hebben we twee dijken van gitaristen met allebei een totaal andere stijl. Met een ADHD en een ADD-patiëntje hoeven we ons zo goed als nooit echt druk te maken wat betreft de de podiumpresentatie.

Wij zullen in ieder geval een topavond hebben. Dan schrijven we fijn in onze dagboekjes: Lief dagboek, vandaag was fucking nice. Als anderen dat ook kunnen opschrijven in hun dagboekje, dan zal in ons dagboekje iets vaker het woord 'fucking' te vinden zijn.

Dit optreden betekent voor jullie…
Het ultieme gevoel van saamhorigheid oproepen; het sublieme idee om ons te verliezen in de muzieksferen die ons wellicht kan verlichten en ons ego lichtelijk kan strelen. De personen om ons heen te raken met de sensitiviteit van de hedendaagse muziekjeugd. De wereld redden van honger. Of gewoon lekker rocken, biertje drinken, sigaretje roken en terugkijken op een geweldig leuke avond! Wie weet, is het tevens een opstapje naar het nog betere werk. Wie weet!

Wat gaan jullie eten voor het optreden?
Dat hebben we al uitvoerig besproken. Bassist, Menno, zal een bamischijf met ketchup nemen terwijl Jim, leadgitarist, zal dineren in een luxe vijfsterrenrestaurant om daar een lekkere eendenborst te gaan oppeuzelen. Marten en Seb gaan voor een broodje gebraden gehakt van de Aldi. Nee, haha! Dat wordt gewoon een burger uit de muur waarschijnlijk!

Als jullie winnen, met welk nummer gaan jullie dan een single opnemen en waarom?
Hoogstwaarschijnlijk wordt het een song waar we nu mee bezig zijn. 'A Dozen Times' die misschien ook gespeeld gaat worden. Werk in uitvoering dus, maar dit is het enige nummer waarbij iedereen van ons altijd kippenvel krijgt. Alles klopt. Onze 'anthem'.  Onze grootste trots die op onze setlist te vinden zal zijn.

Met welke belofte zorgen jullie dat alle 373 Hyves-vrienden jullie op 2 april komen steunen?
Dames en heren! Kom zien hoeveel Soulside in de laatste maanden gegroeid is door onze vooruitgang te evalueren in het Burgerweeshuis te Deventer, 2 april. Dachten jullie al dat we goed bezig waren, moet je ons nu eens zien! We zijn trots op onszelf, een paar stappen in de goede richting zijn gezet. Wat vind jij?  Kom lekker kijken! Hapje en een drankje en allemaal talentvolle jongeren die er alles voor doen om te laten zien dat hun bandje op de goede weg is. Gezelligheid gegarandeerd!