Striking Justice: Na Polen is het tijd voor Amerika

Bericht uit Amerika van de Hengeloose DIY hardcoreband

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto's: Thijs Alofs. ,

Kort geleden hadden wij als 3VOOR12/Overijssel de eer om de jongens van Striking Justice te mogen interviewen over een tourtje door Polen. Wanneer ik de 3VOOR12/Overijssel mailbox open heb ik bericht van de band. Ze zijn ondertussen met de band in Amerika, waar ze druk bezig zijn met waar ze goed in zijn: optreden!

Bericht uit Amerika van de Hengeloose DIY hardcoreband

De band is intussen alweer een tijdje in Amerika te vinden en hebben de eerste optredens gehad. De mannen zijn voornamelijk bezig geweest met het boeken van shows en het uitwerken van de spontane tour. Instrumenten regelen, bandbus fixen, optredens boeken... Alles zelf doen, alles zelf regelen. Deze 'Do It Yourself' aanpak blijkt succesvol!

Het eerste optreden vond plaats in een typische 'oldskool punk venue'. Niet direct de juiste plek voor Striking Justice, maar de show bleek wel gewaardeerd te worden en de jongens hielden er zelfs een slaapplek aan over (zie foto). Een dag later kwam Striking Justice aan op een zeer bijzondere plek om te spelen: 924 Gilman Street. Alle grote namen (denk aan bijvoorbeeld NOFX) vonden de start van hun carrière op dit podium. Het was een korte show, maar voor de band is het natuurlijk een enorme ervaring. Na dit optreden is de band naar Fresno vertrokken om ook een show weg te gaan geven. Ook kregen de mannen hier een slaapplek inclusief televisie (maar ook een zwembad, bubbelbad en fitnessruimte) en hoefde de band het grote voetbal verlies van Nederland niet te missen.

Ondertussen staan er meer optredens vast, de complete lijst (de band heeft nog 13 shows te gaan) is te vinden op de MySpace van Striking Justice. Ook heeft de band een filmpje gemaakt om te laten zien hoe het eraan toe gaat in Amerika, zeker even checken dus! Wij blijven de band volgen, dus houdt ook vooral de website in de gaten.