Een donderdagavond in het café met Zimbardo’s Bar en Maanlander

Melodieuze indierock en heelalrock zorgen voor een leuke avond in Atak

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto's: Marcel Klaster ,

De oefenruimtes in Atak geven talent de kans om te oefenen in één van de mooie ruimtes. Dat is niets nieuws. Sindskort ligt de organisatie van een avond waarop deze bands de kelder uitkomen ook in de handen van dezelfde oefenruimtes. Dat blijkt een succes te zijn…

Melodieuze indierock en heelalrock zorgen voor een leuke avond in Atak

In het café van Atak is het aardig druk; er hangt een relaxed sfeertje en als ik binnenkom is de eerste band van de avond net begonnen: Zimbardo’s Bar. Het ontstaan van deze band is al een bijzonder verhaal apart. De band is ontstaan nadat de twee gitaristen van elkaar troffen op het forum op de website van Atak. Uiteindelijk is dit bepalend voor hun muziekstijl en met invloeden van onder andere Radiohead, Death Cab For Cutie en Band of Horses begonnen de twee muzikanten aan het schrijven van de muziek. Een enthousiaste drummer en enthousiaste bassist kwamen de band snel versterken en nu staan zij dus vanavond met elkaar op het podium in het café van Atak. De muziek klinkt goed en het is een band die zichzelf goed heeft leren kennen. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld. Zoals iedere beginnende band heeft deze band ook wel een klein verbeterpunt. Muzikaal klinkt het sterk, nu is het nog zaak dat de zanger (en tevens gitarist) zich meer gaat focussen op zijn zang. Hij heeft een lekker stemgeluid, maar ik weet zeker dat er meer inzit dan dat ik nu heb gezien. Op naar nog vele shows van deze fijne melodieuze indierock band!

Dan is het de tijd voor de broertjes van Wubbo Ockels. Met hun band Maanlander hebben zijzelf kenbaar gemaakt ‘heelal rock’ te maken. Kortgeleden is ook een recensie verschenen van hun eerste cd en er is geen woord gelogen aan de opmerkingen over de liveshows. De NASA pakken, de energieke drummer en de band die elkaar goed aanvoelt is merkbaar. Drummer Luc weet zelfs tot twee keer toe zijn drumstel te slopen uit pure enthousiasme. De zang is af en toe wel onduidelijk en persoonlijk zal ik zeggen, laat die gitarist links op het podium eens vaak wat met zang doen, dat lijkt mij een erg goede zet!

Voor iedereen die deze avond in het café van Atak heeft gemist; er is een herkansing. Op 6 mei is er weer een avond van de oefenruimtes in het café. Vanaf 20:30 uur zullen de bands Overmoon en Stone Gypsy Society laten zien wat zij hebben gedaan tijdens het repeteren in de kelders.

` In verband met problemen met het licht zijn de foto's van Zimbardo's Bar helaas mislukt. Onze excuses.