The Bitter Tears treden op in Havenkwartier

Sour Vaudvillians on a joy ride with Webb Pierce and the Vienna Boys Choir

Floor Savelkoel ,

The Bitter Tears uit Chigago doen hun enige Nederlandse optreden van deze tour in het Havenkwartier, Deventer. Op donderdag 24 september. Een band die je zeker niet mag missen, een tweede is namelijk in de verste verte niet te vinden.

Sour Vaudvillians on a joy ride with Webb Pierce and the Vienna Boys Choir

The Bitter Tears uit Chicago, Illinois, “Sour Vaudvillians on a joy ride with Webb Pierce and the Vienna Boys Choir,” zoals de lieden zichzelf wel plegen te noemen, doen donderdag 24 september het Deventer Havenkwartier aan. Een band die lyrische drankliederen, acid country en nepdiamanten bravoure uit haar poriën zweet, aangelengd met demente mariachi en (ja toch!) uitermate geslepen arrangementen.

Het is Kurt Weill in een groggy paringsdans met de Herb Albert & The Tijuana Brass, onder auspiciën van het rottende lijk van Jim Reeves. Nocturnisch-etherische zangkoortjes, verroeste tuba's en gesjochten cellopartijen zwerven over het geheel als stofdronken geesten door de Grand Ole Opry. “Your liver knows when you've written a good song.” The Bitter Tears zijn een verbazingwekkende band in de enige ware betekenis van het woord – ongemakkelijk, meeslepend, magisch, tragisch.

Dit is hun enige Nederlandse optreden van de huidige tour door Europa. Een zekere sletterig-burleske, hallucinogene live-reputatie is ze inmiddels al vooruitgezeild. Ik zou zeggen dat een en ander zeker niet te missen is. Een tweede band als deze is namelijk niet te vinden – in de heel verste verte niet.

Datum: 24 september
Aanvang: 21:00 uur

Entree: 5 euro
Locatie: Havenkwartier, vm Davo gebouw, Mr. H.F. de Boerlaan 21151, Deventer