Programma Popronde Deventer bekend

Popronde 2009 in 23 steden

Floor Savelkoel ,

Reizend festival Popronde strijkt dit jaar neer in 23 steden. De Preview van de Popronde is op 5 september in Amsterdam, waarna het muziekfestival wekelijks in meerdere steden is te bezoeken. De Popronde in Deventer vindt plaats op 26 september. Op elf podia zullen veertien optredens worden gegeven.

Popronde 2009 in 23 steden

De Popronde: in elke stad die meedoet presenteren zich op één avond opkomende Nederlandse bands en artiesten. Er is geen beperking qua genre. De optredens vinden plaats in cafés, theaters en poppodia in het centrum van de stad. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

 

Het publiek kan gewapend met het programmaboekje zappen langs de optredens en zodoende een beeld krijgen van wat er in Nederland op live muziekgebied gebeurt. De Popronde beperkt zich niet qua muziekstijl; er zijn optredens van singer-songwriters, gitaarpop, rock, jazz, folk en dance acts te bezoeken.

 

Het festival is voor aanstormend talent een kweekvijver en opstap naar het live- en festivalcircuit. Het is een gelegenheid tour- en speelervaring op te doen voor nieuw publiek. De 100 geselecteerde bands en artiesten voor Popronde 2009 zullen samen meer dan 550 optredens gaan geven bij de 450 deelnemende podia in 23 steden.

 

De Popronde staat op zaterdag 26 september in Deventer. Er zullen veertien optredens te bezoeken zijn in elf verschillende cafés. Het programma ziet er als volgt uit:

 

20:00

De Heks, Brink - Che (hip hop)

 

20:30

Heeren op de Brink, Brink - Fabiana Dammers (singer/songwriter)

Persee, Brink – Early Adopters (alternative/ rock)

 

21:00

Baron, Grote Overstraat - Les Singes (pop/ folk)

 

21:30

Burgerweeshuis, Bagijnenstraat - The Killer Bananazz (surf/ rock ‘n roll)

De Heks, Brink - Most Unpleasant Men (indie/ pop)

Crossroads, De Graven - The Veldman Brothers (blues/ roots) 

Midtown, Brink - Ten Page Pilot (stoner/ rock) 

 

22:00

Heeren op de Brink, Brink - Groover (ska/ pop)

Art of Memory, Grote Kerkhof - The Wooden Constructions (pop)

De Boemel, Brink - Landmark 105 (pop/ americana)

 

22:30

Persee, Brink - The Information (folk/ rock)

 

23:00

De Alm, Kleine Overstraat - Florian Wolff (singer/songwriter/ pop)

De Tobbe, Welle - Chef's Special (funk/ hip hop)

 

Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

 

Veel bands en artiesten die later doorbraken naar een groter publiek tourden eerder met de Popronde. Voorbeelden zijn onder meer The Sheer, Marike Jager, Voicst, Relax, Mala Vita, Elle Bandita, Racoon, Illicit, T99, a balladeer, Lucky Fonz III, Leine, Roosbeef, Sabrina Starke, Leaf, Daily Bread en De Staat.

 

Popronde is een co-productie van Stichting Popwaarts en Muziek Centrum Nederland (MCN). In elke stad waar het festival plaatsvindt wordt samengewerkt met een lokale organisatie op muziekgebied. Het gezamenlijk streven is de bands en artiesten gelegenheid geven zich middels de Popronde buiten de eigen stad of regio in de kijker te spelen. De Popronde vormt zo een schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande festival- en livecircuit en de voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

 

Popronde Deventer vindt plaats in samenwerking met Poppodium Het Burgerweeshuis.