Fakkelbrigade maakt naam waar in Burgerweeshuis!

Een drukke en energieke avond

Tekst: Fabian schrijver / Foto's: Joannie Kooyman ,

Het optreden van de Fakkelbrigade in het Burgerweeshuis was het neusje van de zalm. Het publiek kreeg de kans niet om stil te staan. Ook Zo Moeilijke en M.O. & Brakko droegen hun steentje bij aan deze energieke avond.

Een drukke en energieke avond

Met zo'n 400 bezoekers ging het dak eraf in het Burgerweeshuis. De net niet uitverkochte zaal liet nog ruimte over om goed los te gaan en een pit te bouwen. Met de grote namen van deze tijd zat de sfeer er vanaf het begin al goed in op vrijdag 11 september. Met M.O. & Brakko, Zo Moeilijk en natuurlijk de Fakkelbrigade kregen de bezoekers genoeg om te smullen.

M.O.& Brakko hadden de taak om het publiek op te warmen. De toen zo'n 200 bezoekers stonden vanaf het begin nog wat stijfjes te luisteren. Naarmate de half uur durende show vorderde, wonnen ze de liefde van het publiek. Deze twee rappers uit Amsterdam speelden heel goed in op het publiek met hun rauwe beats, van de female DJ, en strakke flows. Deze flows zijn niet extreem moeilijk, maar in combinatie met de positiviteit die ze de zaal in wierpen, is het een combinatie waar je simpelweg niet omheen kan.

Nadat het alweer iets drukker was geworden in de zaal, mocht Zo Moeilijk zijn opwachting maken in het Burgerweeshuis. Het publiek, wat deze avond gemiddeld rond de 18 tot 20 lag, had de drank al meer laten vloeien en de stemming zat er nu goed in. De Nijmeegse modo deed zijn werk. Zo Moeilijk kwam professioneel en strak over. De crew die meegereisd was, stond mee te springen op het podium en daardoor kreeg het publiek nog meer de energie om erin mee te gaan!

Nu was het tijd voor het echte werk. Zodra de host van de Fakkelbrigade het podium betrad was het duidelijk dat de, nu zo'n 400, bezoekers hiervoor waren afgereisd. Rico, Sticks & Typhoon gooide meteen de beuk erin. Met de harde beats van het album 'Colluci Era' en de ontzettende hoge energie van de artiesten zelf, was deze show het neusje van de zalm. Ook rapper James, die in het eerste deel van de show toch een kleine rol uitoefende, kwam er goed in. Door de vlot opvolgende tracks, veilloze flows en variërende beats van DJ 'A.R.T.' (van hardcore samples tot reggea), stond het publiek geen moment stil. De Fakkelbrigade gaf je daar simpelweg de kans niet voor. Een biertje was snel gesneuveld aan het front. Toch liet het geluid deze avond iets te wensen over, maar dat werd door de ontploffing van de mannen meer dan goed gemaakt. Na ook nog eens 'Tunnelvisie' en 'Hoedenplank' van Opgezwolle te spelen, kon de avond niet meer stuk voor de bezoekers. de Fakkelbrigade maakte de naam meer dan waar in het Burgerweeshuis!